ДЕЈАН БЕРИЋ: Почуча је дошао са растури наше добровољце, а не да брани Новорусију!

ДЕЈАН БЕРИЋ: Почуча је дошао са растури наше добровољце, а не да брани Новорусију!

22 марта 2015

dejan-beric-4-650x365Радомир Почуча је ухапшен зато што је у јединицама у којима је био вршио психолошке диверзије, разбијао их и уништавао морал људи, каже Дејан Берић, један од најпознатијих добровољаца који се боре за самопроглашену Новорусију (унија самопроглашених народних република Доњецка и Луганска).

Берић каже је Почуча „маг за медијске манипулације“ и да није случајно изабран за задатак који је обављао. Осим тога, није учествовао ни у једној борби на терену, него да је седео за компјутером.

Он наводи да је српско-француска бригада одлично функционисала док Почуча није дошао у њу, а онда се распала за мање од месец дана. Затим је основан Српски хусарски пук, али Берић је одбио да буде командир јер му је то од почетка било сумњиво – људима су тражили копије пасоша да би наводно извршили безбеносну проверу. Онима који су насели, полиција сада упада у станове, одузима им пасоше и ловачко наоружање.

Берић даље наводи да је група новопридошлица, шесторица младића, добила у Моксви наређење од извесног Горана Геровца убије њега и капетана Српског хусарског пука. Било им је речено да се, кад обаве тај задатак, јаве одређеним људима који ће им обезбедити статус хероја. Момци су убрзо схватили да су изиграни, али један – Влада Станић – није одустајао од свог задатка, наводи он.

Почуча и Станић ухапшени су без оружја јер нису припадали ниједној јединици – њихов бивши командант каже да их је наглавачке избацио, наводи даље Берић. Претходно су урадили неопростиву ствар у ратној зони – самовољно су напустили контролни пункт и он је неко време био празан, за шта се у рату стреља. Почуча се извукао захваљујући томе што уме да манипулише људима, каже снајпериста.

Берић додаје да су му се момци из Српског хуасрског пука жалили да не добијају храну и ништа од оног што им је обећано, што је био један од разлога за његов први спор с Почуом на Фејсбуку. Код Почуче и Станића пронађена је велика количина минско-експлозивних направа и, с обзиром на то да њих двојица имају статус туриста, добро су и прошли, закључује снајпериста Дејан Берић.

(Србски ФБ-Репортер)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u