ДЕЈАН БЕРИЋ: Почуча је дошао са растури наше добровољце, а не да брани Новорусију!

DEJAN BERIĆ: Počuča je došao sa rasturi naše dobrovoljce, a ne da brani Novorusiju!

22 marta 2015

dejan-beric-4-650x365Radomir Počuča je uhapšen zato što je u jedinicama u kojima je bio vršio psihološke diverzije, razbijao ih i uništavao moral ljudi, kaže Dejan Berić, jedan od najpoznatijih dobrovoljaca koji se bore za samoproglašenu Novorusiju (unija samoproglašenih narodnih republika Donjecka i Luganska).

Berić kaže je Počuča „mag za medijske manipulacije“ i da nije slučajno izabran za zadatak koji je obavljao. Osim toga, nije učestvovao ni u jednoj borbi na terenu, nego da je sedeo za kompjuterom.

On navodi da je srpsko-francuska brigada odlično funkcionisala dok Počuča nije došao u nju, a onda se raspala za manje od mesec dana. Zatim je osnovan Srpski husarski puk, ali Berić je odbio da bude komandir jer mu je to od početka bilo sumnjivo – ljudima su tražili kopije pasoša da bi navodno izvršili bezbenosnu proveru. Onima koji su naseli, policija sada upada u stanove, oduzima im pasoše i lovačko naoružanje.

Berić dalje navodi da je grupa novopridošlica, šestorica mladića, dobila u Moksvi naređenje od izvesnog Gorana Gerovca ubije njega i kapetana Srpskog husarskog puka. Bilo im je rečeno da se, kad obave taj zadatak, jave određenim ljudima koji će im obezbediti status heroja. Momci su ubrzo shvatili da su izigrani, ali jedan – Vlada Stanić – nije odustajao od svog zadatka, navodi on.

Počuča i Stanić uhapšeni su bez oružja jer nisu pripadali nijednoj jedinici – njihov bivši komandant kaže da ih je naglavačke izbacio, navodi dalje Berić. Prethodno su uradili neoprostivu stvar u ratnoj zoni – samovoljno su napustili kontrolni punkt i on je neko vreme bio prazan, za šta se u ratu strelja. Počuča se izvukao zahvaljujući tome što ume da manipuliše ljudima, kaže snajperista.

Berić dodaje da su mu se momci iz Srpskog huasrskog puka žalili da ne dobijaju hranu i ništa od onog što im je obećano, što je bio jedan od razloga za njegov prvi spor s Počuom na Fejsbuku. Kod Počuče i Stanića pronađena je velika količina minsko-eksplozivnih naprava i, s obzirom na to da njih dvojica imaju status turista, dobro su i prošli, zaključuje snajperista Dejan Berić.

(Srbski FB-Reporter)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *