ДЕЈЛИ МЕЈЛ: Бајден Путину дао „кеца из рукава“

DEJLI MEJL: Bajden Putinu dao „keca iz rukava“

11 oktobra 2021

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden je ruskom lideru Vladimiru Putinu dao „keca iz rukava“ po pitanju isporuke gasa Evropi time što je dopustio završetak izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, piše „Dejli mejl“.Kako se navodi, samim tim je Džo Bajden omogućio Moskvi da diktira cene gasa i da kontroliše evropsko gasno tržište.

– Taj korak je stavio u ćorsokak sve kritičare i saveznike predsednika SAD – navodi se u člansku.

Autor teksta je takođe kazao i da Rusija koristi trenutnu energetsku krizu u Evropi kako bi stvorila sve uslove za sertifikaciju novog gasovoda.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke. Projekat realizuje operator „Nord strim 2 AG“ sa jedinim akcionarom – „Gaspromom“. Finansijski partneri su evropske firme „Rojal dač šel“, „OMV“, „Anži“, „Uniper“ i „Vinteršal“.

Kompanija „Gasprom“ je u septembru saopštila da je izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena.

KOMENTARI2 komentara

  1. sumadinac says:

    neka kupe gas iz amerike ako im jeftiniji. ne znam cemu halabauka osim iracionalnog sabotiranja rusije, za koju borelj kao ev komesar kaze da regionalna sila. mozda ekonomski po BDP, ali zemlja sa najvise sirovina na svetu. I osnovno, hiper nuklearna sila koja oze da raznese planetu zemlju, a to ne moze regionalna vec svetska velesila..i trece borelj, rusi su vas branili od nacista- franka, a sto vi niste imali snage da pobedite jednog africkog generala je vase pitanje?

  2. padre says:

    Boga ti, a glupi evropljani mu pomogli, kako samo ne vide, da je to njihova propast, dobiće nedemokratski umesto demokratskog gasa, izraslog u kolevki demokratije, pa će onda da se čude zašto jim je tako vruće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *