Дел Понте: Асада ће стићи правда као и Милошевића

Del Ponte: Asada će stići pravda kao i Miloševića

21 septembra 2015

karla del ponteŽENEVA – Pravda će stići sirijskog predsednika Bašara al-Asada, čak i ako ostane na vlasti posle sporazumnog okončanja rata, ocenila je danas istražiteljka UN za ljudska prava Karla del Ponte, navodeći kao primer slučaj Slobodana Miloševića.

„Asad je predsednik, pa hajde da se dogovaramo s institucijom predsednika. Ako možemo da dogovorimo prekid vatre s predsednikom, što da ne? Ali, posle toga, pravda će ga stići“, rekla je Del Ponte novinarima.

„Sećate se, u bivšoj Jugoslaviji, Milošević je bio predsednik, održani su mirovni pregovori u Dejtonu i postigli su sporazum? A Milošević je još bio predsednik, ali pravda je mogla biti zadovoljena. To je samo jedan primer iz prošlosti“, rekala je Del Ponte, prenosi Rojters.

Karla del Ponte bila je glavna tužiteljka Haškog tribunala od 1999. do kraja 2007. godine.

(novosti.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. mija says:

  Ma pusti ti, Karlita, Asada, on nije tvoja briga. Nego da mi vidimo šta ćemo sa Srebrenicom u kojoj nije bilo genocida, a ti optužila onolike ljude i čitav srpski narod!!! Imaš li na to neki komentar? A?

 2. Belzetruba says:

  RUGOBO NELJUDSKA ŠTO SI SE SPUSTILA SA PLANETE RUGOBIJANACA, O ČEMU TI BLEBEĆEŠ, TEBE JE STIGLA PRAVDA OD KAD SI SE RODILA TAKO RUŽNA I USAMLJENA.

 3. Apis says:

  Milosevića nije stigla pravda nego nepravda kao i sve srpske mucenike. Haski tribunal nikoga na svetu ne moze ubediti da ima ikakve veze sa pravom i pravdom. To je brutalni oblik nasilja NATO razbojnika nad herojima koji su casno branili svoju drzavu. Onaj ko Haski sud smatra pravednim dabogda mu takav sud i sudije sudili na ovom i onom svetu. Pravda će kad tad stići ucesnike te prljave igre.

 4. Aleks says:

  Vreme je i za nju da sedne malo grdne pare je dobila da osudi samo srbe. Kolo sreče se okreče....smrduša

 5. Mile says:

  Drolja

 6. Goran says:

  Toliko ja zla i ruzna da kad ju je majka rodila, sigurno joj rekla izvini

 7. miroslav says:

  Koja pravda?Cija?Jevrejska?

 8. darko says:

  Nece stici asada nikad pravda jer to nije dejton siriju nisu uspeli zavaditi iako lazu preko tv medija u njoj sunite sijte i alavite on je izabran direktno od naroda vecinsk iu demokratiji opozicija postoji u parlamentu.Narod ga nece micati s vlasti jedino ratom to ne uspijeva nato jer sirija uz iran i rusiju stitti sirijsku drzavu

 9. Lady Gaga says:

  Ova Karla del Ponte je u stvari jedan trandžovan i tovari se u bulju. Idealna je za srpske debilne rijalitije.

 10. Rašo says:

  Mamicu ti bezobraznu j...m, zar ti još nije dosta haške pravde!!!

 11. ljubisav says:

  Milosevica dadose sami Srbi,Asadu iza ledja stoji Putin i njegova ekipa,moze samo da ga malo uvate za jajca da ga prosetaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *