ДЕЛЕГАЦИЈА РУСИЈЕ код Асада

DELEGACIJA RUSIJE kod Asada

15 septembra 2019

Sirijski predsednik Bašar el Asad primio je rusku delagaciju na čelu sa specijalnim predstavnikom predsednika Aleksandrom Lavrentjevim i sa njenim članovima razgovarao o pripremama za samit zemalja garanata primirja u Siriji, koji je planiran za 16. septembar u Ankari, saopštila je pres-služba sirijskog lidera.

„Lavrentjev je obavestio Asada o dnevnom redu sastanka predsednika zemalja-garanata, planiranog za ponedeljak u Ankari u okviru ’astanskog procesa‘, kao i o kontinuiranim naporima Rusije da ukloni prepreke koje brojne zemlje u regionu i van njega postavljaju u nastojanju da odlože postizanje rešenja koje će okončati rat u Siriji“, navodi se u saopštenju.Takođe se navodi da je ruska delegacija, u kojoj se nalazio i zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin, naglasila da „Moskva namerava da nastavi saradnju sa Damaskom na smanjenju posledica terorističkog rata koji se vodi protiv sirijskog naroda“. Istovremeno će biti nastavljeni rat protiv terorizma i „čišćenje čitave sirijske teritorije“.

„Strane su, takođe, razgovarale o najnovijim dešavanjima u Siriji i regionu“, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov saopštio je ranije da će predsednici Rusije, Turske i Irana, Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i Hasan Rohani na samitu o rešavanju sirijske krize, koji će biti održan 16. septembra u Ankari, detaljno razgovarati o situaciji u Idlibu i na severoistoku Sirije, a nakon sastanka će dati zajedničku izjavu.

KOMENTARI5 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Putko samo da prenese "Bibijeva" naredjenja.

  • Pravda says:

   Ujko, ljubomoran si a?

  • persida says:

   Putin: "Kad Izraelci nadlecu, nemoj slucajno da ukljucujete S 300. Asad: "Razumem, Tovaris Putko".

 2. teoretičar says:

  Asad Veliki! Jedini predsednik koji je preživeo udar SADa ikada. A tako su ga hteli mrtvog na slikama, pa da se smeše i keze...Najkrvaviji deo udara je podneo sam sa svojim narodom koji nije izašao da ga preda Hagu, nego je branio svoju zemlju i ginuo na hiljade svakodnevno. Veliki Sirijski narod je nauk za Srbe, Rumune, Libijce, Ruse...narode koji su obrukali svoje postojanje. Srbi, vekovi će trebati da operete zločin prema sebi samima. Bio sam i danas sam ponosan na našu Srpsku istoriju, ali ponos se zamračio 2001.

  • persida says:

   Nisu Sirijci veci ni hrabriji od naroda koje pominjes, naprotiv, oni su cvikadzije, Rusi su se dugo mucili da ih nauce osnovne stvari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *