ДЕМОКРАТЕ ИЗАБРАЛЕ: Бајден стајте Трампу на црту као кандидат за председника САД?

DEMOKRATE IZABRALE: Bajden stajte Trampu na crtu kao kandidat za predsednika SAD?

19 oktobra 2019

Bivši američki potpredsednik Džo Bajden povećao je prednost nad desetak drugih kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, pokazala je najnovija Rojtersova anketa.

Prema istraživanju javnog mnjenja, 21 odsto demokrata izjasnilo se da će glasati za Bajdena na državnim izborima za nominaciju koja počinju sledeće godine.Slede senator Berni Sanders iz Vermonta sa 16 odsto i senatorka Elizabet Voren iz Masačusetsa sa 15 odsto glasova u anketi.

Podseća se da je istraživanje sprovedeno u trenutku kada je američki Kongres pokrenuo istragu protiv predsednika Donalda Trampa koji je od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog tražio da istraži da li je Bjaden prekinuo istragu o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

Trka za demokratsku nominaciju i dalje je neizvesna, jer gotovo dve trećine demokrata kažu da se još uvek mogu predomisliti.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

  1. Velika Metla says:

    Demokrate??? Kakve crne demokrate........,to je najgori talog fašističkog šljama što ljudski rod,koji je pod vlašću sotone,može okotiti.

  2. milorad2 says:

    hahha "majstor" nije mogao da odoli, palpatin se kandiduje!!?:)Ovo je dobra vest za trampa jer će bajden u sred kampanje biti DENUCIRAN a možda i završiti na sudu.Sledeći izbori u USA će biti jako zabavni, i vrlo NASILNI,već se spremaju i obučavaju " mirni demonstranti" sa obe strane.Trea uzdržati još malom kandidatura joe bidena je garancija teških nereda i haosa u USA, kada to počne možemo opušteno da rešavamo šiptare i to ZA STALNO.

  3. Miraš says:

    Zelenski će ubrzo imati ozbiljnih problema zbog ukronacista koji su veoma nezadovoljni njegovim dosadašnjim potezima. To zlo će ponovo krenuti i to ubrzo. Zelenski neće kapitulirati pred njima. Da li će EU-rupa tada podržavati svog proevropskog kandidata Zelenskog? Da li će se tada EU-ropske države izjasniti protiv ukrajinskog neonacizma? Jedan deo hoće a jedan deo neće. Kako će se tada izjasniti SAD? Bajden će baš zbog Ukrajine samo gubiti na popularnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *