ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Мило зна шта је обећавао Русима

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Мило зна шта је обећавао Русима

9 новембра 2016

q-9

Демократски фронт оштро је данас критиковао специјалног тужиоца Миливоја Катнића, оцијенивши да се својим изјавама везаним за наводни покушај државног удара у Црној Гори прикључио, како су навели, криминалној банди предвођеној Милом Ђукановићем.

Лидери Фронта упозорили су на конференцији за штампу и да се Катнић проглашава врховном влашћу у Црној Гори, а актуелно руководство игра стабилношћу земље. „Предсједништво Фронта има потребу да још једном предочи оно што већ годинама истиче, а то је да је опасна криминална банда на чијем челу се налази Мило Ђукановић, Станко Суботић и Мухамед Дахлан, овог пута укључила у своје редове и специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, који је без икакве срамоте и задршке јуче на конференцији цртао ДФ и његово предсједништво“, казао је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

„Поручујемо му да се никога не плашимо и да иза нас стоји готово осамдесет хиљада грађана Црне Горе, а да је главни специјални тужилац у судском спору само једна од равноправних странака у судском поступку“, додао је Мандић.

„Самим тим нико нема право да Тужилаштво и врховног државног тужиоца данас проглашава некаквом врховном влашћу у Црној Гори“, рекао је Мандић и истакао да „ДФ сматра да је то један срамотни поступак на коме истрајава криминална банда на челу са Ђукановићем. А који је недавно у Марковини саопштио све оно што је рекао и Катнић јуче, а данас се опет позива на изјаву Катнића.“ Мандић је рекао да се брука коју организује банда Мила Ђукановића огледа и у наводним доказима који су јуче предочени а то је „некаква ХТЗ опрема која може да се набави у Црној Гори у готово свакој продавници мјешовите робе“.

„Упозоравамо их да не иду тим путем, видимо у ком су се смјеру запутили. Поручујемо им да се не играју стабилношћу Црне Горе и не повлаче потезе које можемо унапријед да предвидимо и организовану криминалну групу позивамо да прихвате народну вољу да су мањина у Црној Гори“, саопштио је Мандић.

Он је посебно истакао да је јучерашња конференција за штампу Катнића „била у функцији да се помогне успостављање владе Душка Марковића, како би се заплашиле националне мањине, односно њихови политички представници, и како би се одбацила понуда коју је дао ДФ о мањинској подршци влади која би развластила ДПС“.

Мандић је такође рекао да је ДФ пет дана прије избора обавијестио Катнића шта планира ДПС и о, како је рекао, свим крађама које ДПС планира, довођењу људи који немају право гласа, као и терористичким акцијама које осмишљава ДПС. „Такође, на основу информација које смо имали шта планира ДПС, ми смо у последњих пет дана одложили било какво окупљање након завршетка гласања, ја сам то саопштавао, Кнежевић и сви из Предсједништва ДФ-а и говорили — док се не преброји последњи глас, немојте ко да изађе на улицу“, казао је Мандић.

Он је још додао да прича о томе како је било која адреса зауставила окупљање грађана није тачна. „Јер је ДФ о томе говорио пет дана прије, а сада Катнић црта ДФ и међу људима из руководства траже наводно појединца повезаног са руским круговима“.

„С њима је правио одређене дилове, од њих је узимао новац, обећао им је он добро зна шта у сибирским градовима, везано за НАТО интеграције“, рекао је Мандић и прецизирао да је Ђукановић након афере „Телеком“ и других био присиљен да ипак настави са НАТО интеграцијама, а сада, како је рекао, „нека види како ће расправити са руским круговима, а нас нека остави на миру“.

Предраг Булатовић, члан Предсједништва ДФ-а, одбацио је сваку везу ДФ-а са било каквим конструкцијама које има Катнић везано за политички фактор. „Ни као партије, ни као савез, ни као појединци немамо никакве везе са овим монтираним случајем и овим тероризмом у покушају или државним ударом. То је за нас режирана прича у којој, нажалост, учествује главни специјални тужилац“, рекао је он. Булатовић је казао да је, „након што је Специјално тужилаштво обезбиједило додатне мандате 16. октобра ДПС-у и што жели да утиче на формирање владе“, да је Црна Гора „тренутно, као држава, ушла у пузајућу отворену диктатуру Ђукановића преко Катнића“.

„Битни су докази којих нема, посебно не кад је оружје у питању. Или су докази уништени, или су докази инсценирани, или се у овом тренутку формирају“, навео је он, и додао да је ДФ мета зато што имају у парламенту 22 одсто мандата и што су реална снага.

Како је саопштио, ради се о инсценираном случају који нема никакве везе са ДФ-ом. „ДФ и овом приликом поручује да нас неће уплашити ни Ђукановић, ни главни специјални тужилац. Настављамо нашу снажну, демократску и политичку борбу, јер не желимо да Црна Гора уђе у отворену диктатуру“, рекао је он. Булатовић је рекао да Ђукановић више од годину дана пажљиво гради маркетинг за Катнића као непристрасног, професионалног и ефикасног, а да он то није.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Talijanska glumica Ornella Muti podnijela zahtjev za dobivanje RUSKOG državljanstva.

    • TADZA says:

      GLEDAM MILA NA KANABETU KOD VUCICA U JAINCIMA SA NEKIM MUDZAHEDINOM EJ BRE BAS LEP COVEK. NEMENJA SE. VISOK TANKOVIJAST. isti Tito kad je pocinjo ko komunista bio kominjara a sad demokrata EU tipa. Prosek plate u CG skoro duplo bolji od Srbije a gorivo i brasno jeftinije a ostalo isto ko kod nas. PENZIJE VECE DUPLO OD NASIH A ZASUZENOST CG 150 DOLARA PO STANOVNIKU A KOD NAS 4000 DOLARA PO STANOVNIKU DUG. KOLA BOLJA VOZE IMAJU MORE I SAD PRIVATIZOVALI KAFANE PA KONOBARI TRCE A NE KO PRE CEKAS I CEKAS. KO HOCE DA RADI IMA KREDITE NA 1 POSTO KAMATU I ZIDAJU RADE . KO BI REKO KO BI REKO AL TAKO JE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u