ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Мило зна шта је обећавао Русима

DEMOKRATSKI FRONT: Milo zna šta je obećavao Rusima

9 novembra 2016

q-9

Demokratski front oštro je danas kritikovao specijalnog tužioca Milivoja Katnića, ocijenivši da se svojim izjavama vezanim za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori priključio, kako su naveli, kriminalnoj bandi predvođenoj Milom Đukanovićem.

Lideri Fronta upozorili su na konferenciji za štampu i da se Katnić proglašava vrhovnom vlašću u Crnoj Gori, a aktuelno rukovodstvo igra stabilnošću zemlje. „Predsjedništvo Fronta ima potrebu da još jednom predoči ono što već godinama ističe, a to je da je opasna kriminalna banda na čijem čelu se nalazi Milo Đukanović, Stanko Subotić i Muhamed Dahlan, ovog puta uključila u svoje redove i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, koji je bez ikakve sramote i zadrške juče na konferenciji crtao DF i njegovo predsjedništvo“, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

„Poručujemo mu da se nikoga ne plašimo i da iza nas stoji gotovo osamdeset hiljada građana Crne Gore, a da je glavni specijalni tužilac u sudskom sporu samo jedna od ravnopravnih stranaka u sudskom postupku“, dodao je Mandić.

„Samim tim niko nema pravo da Tužilaštvo i vrhovnog državnog tužioca danas proglašava nekakvom vrhovnom vlašću u Crnoj Gori“, rekao je Mandić i istakao da „DF smatra da je to jedan sramotni postupak na kome istrajava kriminalna banda na čelu sa Đukanovićem. A koji je nedavno u Markovini saopštio sve ono što je rekao i Katnić juče, a danas se opet poziva na izjavu Katnića.“ Mandić je rekao da se bruka koju organizuje banda Mila Đukanovića ogleda i u navodnim dokazima koji su juče predočeni a to je „nekakva HTZ oprema koja može da se nabavi u Crnoj Gori u gotovo svakoj prodavnici mješovite robe“.

„Upozoravamo ih da ne idu tim putem, vidimo u kom su se smjeru zaputili. Poručujemo im da se ne igraju stabilnošću Crne Gore i ne povlače poteze koje možemo unaprijed da predvidimo i organizovanu kriminalnu grupu pozivamo da prihvate narodnu volju da su manjina u Crnoj Gori“, saopštio je Mandić.

On je posebno istakao da je jučerašnja konferencija za štampu Katnića „bila u funkciji da se pomogne uspostavljanje vlade Duška Markovića, kako bi se zaplašile nacionalne manjine, odnosno njihovi politički predstavnici, i kako bi se odbacila ponuda koju je dao DF o manjinskoj podršci vladi koja bi razvlastila DPS“.

Mandić je takođe rekao da je DF pet dana prije izbora obavijestio Katnića šta planira DPS i o, kako je rekao, svim krađama koje DPS planira, dovođenju ljudi koji nemaju pravo glasa, kao i terorističkim akcijama koje osmišljava DPS. „Takođe, na osnovu informacija koje smo imali šta planira DPS, mi smo u poslednjih pet dana odložili bilo kakvo okupljanje nakon završetka glasanja, ja sam to saopštavao, Knežević i svi iz Predsjedništva DF-a i govorili — dok se ne prebroji poslednji glas, nemojte ko da izađe na ulicu“, kazao je Mandić.

On je još dodao da priča o tome kako je bilo koja adresa zaustavila okupljanje građana nije tačna. „Jer je DF o tome govorio pet dana prije, a sada Katnić crta DF i među ljudima iz rukovodstva traže navodno pojedinca povezanog sa ruskim krugovima“.

„S njima je pravio određene dilove, od njih je uzimao novac, obećao im je on dobro zna šta u sibirskim gradovima, vezano za NATO integracije“, rekao je Mandić i precizirao da je Đukanović nakon afere „Telekom“ i drugih bio prisiljen da ipak nastavi sa NATO integracijama, a sada, kako je rekao, „neka vidi kako će raspraviti sa ruskim krugovima, a nas neka ostavi na miru“.

Predrag Bulatović, član Predsjedništva DF-a, odbacio je svaku vezu DF-a sa bilo kakvim konstrukcijama koje ima Katnić vezano za politički faktor. „Ni kao partije, ni kao savez, ni kao pojedinci nemamo nikakve veze sa ovim montiranim slučajem i ovim terorizmom u pokušaju ili državnim udarom. To je za nas režirana priča u kojoj, nažalost, učestvuje glavni specijalni tužilac“, rekao je on. Bulatović je kazao da je, „nakon što je Specijalno tužilaštvo obezbijedilo dodatne mandate 16. oktobra DPS-u i što želi da utiče na formiranje vlade“, da je Crna Gora „trenutno, kao država, ušla u puzajuću otvorenu diktaturu Đukanovića preko Katnića“.

„Bitni su dokazi kojih nema, posebno ne kad je oružje u pitanju. Ili su dokazi uništeni, ili su dokazi inscenirani, ili se u ovom trenutku formiraju“, naveo je on, i dodao da je DF meta zato što imaju u parlamentu 22 odsto mandata i što su realna snaga.

Kako je saopštio, radi se o insceniranom slučaju koji nema nikakve veze sa DF-om. „DF i ovom prilikom poručuje da nas neće uplašiti ni Đukanović, ni glavni specijalni tužilac. Nastavljamo našu snažnu, demokratsku i političku borbu, jer ne želimo da Crna Gora uđe u otvorenu diktaturu“, rekao je on. Bulatović je rekao da Đukanović više od godinu dana pažljivo gradi marketing za Katnića kao nepristrasnog, profesionalnog i efikasnog, a da on to nije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Talijanska glumica Ornella Muti podnijela zahtjev za dobivanje RUSKOG državljanstva.

    • TADZA says:

      GLEDAM MILA NA KANABETU KOD VUCICA U JAINCIMA SA NEKIM MUDZAHEDINOM EJ BRE BAS LEP COVEK. NEMENJA SE. VISOK TANKOVIJAST. isti Tito kad je pocinjo ko komunista bio kominjara a sad demokrata EU tipa. Prosek plate u CG skoro duplo bolji od Srbije a gorivo i brasno jeftinije a ostalo isto ko kod nas. PENZIJE VECE DUPLO OD NASIH A ZASUZENOST CG 150 DOLARA PO STANOVNIKU A KOD NAS 4000 DOLARA PO STANOVNIKU DUG. KOLA BOLJA VOZE IMAJU MORE I SAD PRIVATIZOVALI KAFANE PA KONOBARI TRCE A NE KO PRE CEKAS I CEKAS. KO HOCE DA RADI IMA KREDITE NA 1 POSTO KAMATU I ZIDAJU RADE . KO BI REKO KO BI REKO AL TAKO JE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *