ДЕМОНСТРАНТИ УПАЛИ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ ЈЕРМЕНИЈЕ, ТРАЖЕ ПАШИЊАНА (ВИДЕО)

DEMONSTRANTI UPALI U ZGRADU VLADE JERMENIJE, TRAŽE PAŠINJANA (VIDEO)

10 novembra 2020

Demonstranti su upali u zgradu Vlade u Jerevanu nakon saopštenja o postizanju dogovora o prekidu vatre u Karabahu, javlja dopisnik Sputnjika.

Više hiljada ljudi okupilo se na trgu Republike u centru Jerevana, gde se nalazi zgrada Vlade.

Besni demonstranti su upali u Vladu, razbijajući vrata i prozore u kabinetima.

Jedan deo njih se uputio prema rezidenciji premijera.

Policija za sada ne reaguje.

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Izdaja, sramota, pravoslavci sirom sveta cute jer su dobili kintu. Ovako ce proci i Srbi, jos gore.

  • Cp6a says:

   Kakva je uloga instaliranih marioneta sa zapada u pravoslavnim zemljama, ovde se lepo vidi i to da nam bude za nauk. Ako to nismo videli kod nas sa petooktobarcima, možemo u to da se uverimo gledajući sa strane dešavanja u Jermeniji.

   • test01 says:

    mislis kako su nam instalirali vucicija i sns-sektu kojoj pripadas ?

    • Cp6a says:

     Mislim i to. Zato četvore oči otvorene i pritisak da mu to isto ne padne na pamet. Ali nije rešenje biti samo protiv. Daj nam ti neku alternativu, neko ime, nekog konkretno, da procenimo, izvagamo, iznesemo argumente. Možda krenemo tvojim putem.

  • Avangard-Kinzal says:

   Vi hrvatijanci ste izgubili Herceg-Bosnu, izdali su vas vaši iz Vatikana i nato/EU braća i sad u 21. veku i dalje ste pod Turcima...sramota😂😂😂

 2. Slobodanka says:

  Noć 10. novembra bila je za Jerevan emocionalno intenzivna. Saznavši za sporazum o prekidu vatre i predaji (dosad već izgubljenih) teritorija u Karabahu, građani Jermenije pohrlili su u juriš na vladu, a potom i na parlament. Predsednik Narodne skupštine Ararat Mirzojan je premlaćen, on je u bolnici. Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da nema pretnji njegovom životu. U isto vreme, šef vlade (Pašinjan) je obećao da će kazniti podstrekače pogroma, pozivajući svoje pristalice da mu veruju. ... Hm, zašto su u Jermeniji 2018 godine izabrali prozapadnu i mrzorusačku vladu a pritom glavni vojni saveznik im je ODKB i Rusija? Isto tako glavni ekonomski i privredni partner im je Rusija i druge članice ZND. Najvažnije je da od 1994 godine imaju zamrznuti konflikt na Nagorno Karabahu i to na teritoriji susednog Azerbejdžana, a koji bilo kada može ponovo da se aktivira? Ko je ovde lud i zaluđen? Na koga se treba ljutiti? Izborom Pašinjanina oni su izabrali veoma raskrečen i ujedno nesiguran položaj Jermenije, računajući na podršku Zapada koja je evo izostala u kritičnom periodu. A to se na najgori način odrazilo na Nagorno Karabah.

 3. Rista says:

  Pa u Rusiji vam precednik. Zauzet potpisivanjem dodatnih ugovora. Ali svejedno gde potpisujete predaju. Braćo Jermeni, vi koji niste lupali u šerpe, propali ste zajedno sa vašim šerparima. Mi Srbi znamo kako to izgleda i zato vam izjavljujem saučešće. Saće vas proteraju sve đumle iz Nagorno Karabaha kao i nas sa KiM. Muslimanska taktika. A onda će uđu u NATO i kraj Jermenije. Ono što makron malo bio na vašoj strani, ne znači ništa. Tako i Klinton prvo nije bio za cepanje Jugoslavije, pa nas posle rastrgao ko svinja torbu. Ujedno, vi ste definitivan znak da je udar na pravoslavne narode uspeo i sada će da produži dalje. Kapitulacija je kapitulacija bila ona potpisana u Moskvi ili Dejtonu. I sigurno nije podrška ni pravoslavlju ni bratskim narodima.

  • Milan says:

   Jermene neće proterati sa Karabaha jer samo ruski mirotvorci su tamo prisutni u narednih 5 godina. Azerbejdžan ako bi napao takav Karabah može samo da računa na odgovor i Rusije i Zapada. To im ipak ne treba jer gde sve Azeri prodaju svoju robu i usluge? I u Rusiji i na Zapadu.

 4. Rista says:

  Rusija je izolovana, sama i na mukama kao nikad do danas. Imajući to u vidu, nije čudo da Putin donosi ovakve odluke. Rusiji treba mir da se pripremi za rat i skupo ga plaća. Koliko će to vredeti, niko ne zna.

  • Milan says:

   Crno more Rusija prilično ima pod kontrolom. Zatim sledi Kavkaz pa Kaspijsko jezero. Rusija je upravo sačuvala svoje pozicije na Južnom Kavkazu, istovremeno i oko velikog Kaspijskog jezera. Dogovor kaspijske petorke iz 2018 godine Rusija, Kazahstan, Azerbejdžan, Turkmenistan, Iran, znači da ni jedna od ovih država neće dozvoliti formiranje stranih vojnih baza na svojoj teritoriji. Sada je kritičan bio Azerbejdžan, ali posle ovog ostaje pri tom važnom dogovoru.

  • Milan says:

   Kritična je i sama Jermenija jer od prošle godine ta članica ODKB ima sklopljen ugovor ni manje ni više nego sa Pentagonom o izgradnji savremene američke baze na teritoriji Jermenije, a tobože za obuku mirovnih snaga.

 5. milorad3 says:

  kao št osam i mislio pašanjin je shvatio da su ga zajeb. sa zapada i iskoroistili kao tetrapak za jednokratnu upotrebu.On se nešto gicao kad je krenulo na loše , pozivao EU i nATO ali tamo su bili potpuno gluvi i NEMI:)Jedino im je stal oda naprave haos medju ruskim savezniccima i nemire na ruskim granicam, razaranje i žrtve ih ne zanimaj ni azererske a još manje jeremenske.Pašanjin će morati da preda ostavku a pitanje je da li će smeti da ostane u jermeniji.MNOG je žrtava u uzaludnom i nepotrebnom ratu sve je ovo moglo da se reši mirnim putem a zamrzavanje konflikta je dobra stvar , da se zamrznu STARE MRŽNJE jer vreme leči sve i daje mogućnost sagledavanja problema za obe strane iz drugog ugla MOŽDA a ne odmah klanica.

 6. Dragi says:

  Ti isti demonstranti sa ulica su i doveli Pašinjana na vlast, a zahvaljujući njemu ovo je rezultat toga.

 7. milos says:

  Tako isto , mozda bas ti isti su ga i doveli na vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *