ДЕМОНСТРАНТУ У СИЈЕТЛУ прогласили „Аутономну зону“ – Трамп прети да ће лично завести ред

DEMONSTRANTU U SIJETLU proglasili „Autonomnu zonu“ – Tramp preti da će lično zavesti red

12 juna 2020

DONLAD Trump zapretio je da će povratiti kontrolu nad Sijetlom ako to ne učine njegova gradonačelnica Dženi Derkan i guverner države Vašington Džej Inslej.

„Levičarskom radikalnom guverneru Džeju Insleju i gradonačelnici Sijetla se podsmevaju. Neka zavedu red u Sijetlu. Ako to ne učine, onda ću ja to učiniti. Ovo nije igra. Tamošnji strašni anarhisti moraju biti odmah zaustavljeni. Zato neka (njih dvoje) požure!“ – napisao je Tramp na svojoj Tviter stranici.Nakon višednevnih sukoba ispred policijske uprave u Sijetlu, policajci su se pod pritiskom demonstranata povukli, a ubrzo uklonili i zaštitnu ogradu.

Nakon toga su demonstranti, koje američki predsednik naziva anarhistima, ušli u zgradu policije i proglasili je – zajedno sa širim prostorom oko nje – „Autonomnom zonom Kapitol Hila“.

Zonom u kojoj je policija zabranjena, a hrana besplatna.

Demonstranti su zatražili da se smanji finansiranje policije ili da bude rasformirana.

Poseban je zahtev: SAD odmah da počnu iskorenjivanje rasizma.

Tramp je prethodno objavio da su Sijetl zauzeli „unutrašnji teroristi“.

Gradonačelnica Derkan mu je tim povodom posavetovala da se „vrati u bunker“. Čak je cinično dodala: „To je najviše što možete da učinite za bezbednost Sjedinjenih Država“.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Lično iz onog bunkera!

 2. KrompirovaZlatica says:

  Mesna zajednica Gornje Koritnice priznaje Autonomnu zonu Kapitol Hila a ameriki uvodi sankcije time što zabranjuje izvoz svojih korita i blokira bankarske račune članovima kongresa koje isti imaju u ispostavi Banke Gornja Koritnica u filijali u Donjoj Koritnici.

 3. petrovgrad says:

  Svako ima svoje Šiptare.

 4. Kosovac says:

  Nije to „Autonomna zona“ – to je „Autonomna pokrajina“. Neko bi se setio pa to nazvao Božijom pravdom, ali nije to tačno. To je Sorošoidna pravda. ……….Ispada da je ono nameštanje u Ukrajini i po celom svetu bila samo vežba Džoa Bajdena – za ovo što zasada uspešno radi po „njegovoj“ Americi. Čuješ, besplatni sendviči, a u svaki sendvič novčanica od 20 dolara. Tolika im je dnevnica. A mi naše botove ismevamo na pravdi Boga. ……………Kada je JBT došao na vlast 1945. onda je on Kosovo nazvao „Autonoimna Zona Kosovo i Metohija“. Danas vidimo da mu se posrećilo, pa eto njegove gazde uveliko upotrebljavaju njegovo autorsko pravo, čak i na „svojoj“ teritoriji. Po tome se vidi da je JBT velika intelektualna gromada, poput kradljivca srpskog jezika Noama Čomskog danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *