Deo Ukrajine hoće u Rusiju

Deo Ukrajine hoće u Rusiju

25 februara 2014

ALeqM5iK722v0sacZxQTk8A1C60ekD2vsgŠef Komiteta Dume za poslove Zajednice nezavisnih država kaže da Moskva želi očuvanje Ukrajine, ali da će Rusija razmotriti predlog Krima da joj se pripoji.

„Što se tiče naše pozicije o situaciji u Ukrajini – mi želimo da se očuva celovitost Ukrajine. Nadamo da je danas realno očuvati je“, rekao je leonid Slucki agenciji Unian.

Ukoliko Krim donese odluku o pripajanju Rusiji, Duma će „tu situaciju izučiti i verovatno dosta brzo“, kazao je on. „Verovatno ćemo umeti da zajedno nađemo zdrav smisao i praktične korake za realizaciju“, dodao je Slucki.

Lider Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski izjavio je danas da bi ruska lična karta za stanovnike Ukrajine mogla da bude garant njihove zaštite od strane Rusije.

„Svima koji žele treba odmah dati rusku ličnu kartu. I Ukrajincima dati – uveravam vas da će mnogi Ukrajinci zaželeti da postanu državljani Rusije“, rekao je Žirinovski na sednici Državne Dume.

On se založio da Rusija o tome zauzme zvaničnu poziciju.

Naveo je da je LDPR već predložila zakon kojim bi se obezbedilo davanje ličnih karata Ukrajincima, dodajući da taj zakon treba hitno usvojiti i maksimalno uprostiti davanje državljanstva.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *