ДЕПАРДЈЕ: Не свиђа ми се оваква ЕУ, селим се у Белорусију!

DEPARDJE: Ne sviđa mi se ovakva EU, selim se u Belorusiju!

4 septembra 2015

Alexander Lukašenko, Gérard DepardieuFrancuski glumac Žerar Depardje objavio je da ima nameru da rasproda sve što ima u zemlji u kojoj se rodio.

Čak je izgovorio: „Ne želim više da budem deo Francuske“. I dodao:

„Poreska uprava Francuske mi je dojadila. Uredno plaćam sve poreze iako ne živim u Francuskoj. Naumio sam da sve rasprodam: i svoju vilu i svoje restorane. Nemam nameru da više budem deo Francuske iako veoma volim Francuze. Doduše, sa izuzetkom novinara koji su se prodali vladi“.

Depardje je još precizirao: „Ne govorim ovo zbog problema lokalnih poreza, mada se ne slažem sa načinom na koji se koriste sredstva prikupljena od poreza. Dakle: volim Francuze, ali ne volim francusku vladu. Sada živim u Italiji, ali ću uskoro živeti u Belorusiji. Među njenim seljacima. To je veoma lepa zemlja, sa simpatičnim predsednikom“.

Svojim sunarodnicima je obećao: „Francuzima ću dolaziti povremeno. Ja sam slobodan čovek. Boravim u mnogim zemljama, ali se nigde ne zadržavam dugo“.

Depardje je podvrgao kritici i Evropsku uniju: „Nimalo mi se ne sviđa u šta se pretvara EU, sa vladama koje sada drmaju u Francuskoj, Italiji i Nemakoj. Ne radi se samo o tome da je na volim ovakvu Evropu – ona sama sebe ne voli. Zato ima problema i sa migrantima i sa svojim seljacima. Ne volim političare – bili oni levica ili desnica – koji preziru ljude“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. KOSTA says:

    http://rt.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *