Der Spiegel: Шолц истовремено чита две књиге о Путину – да му „уђе у главу“

Der Spiegel: Šolc istovremeno čita dve knjige o Putinu – da mu „uđe u glavu“

5 decembra 2022

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc pokušava da sazna više o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kroz knjige koje su o njemu napisane – objavio je Der Spiegel.

Šolc čita „U glavi Putina” Francuza Mišela Elčaninova i „Putinovu mrežu” Britanke Ketrin Belton.Nemački nedeljnik tvrdi i da je Šolc čitao transkript govora ruskog predsednika iz jula 2021. godine, u kojem je Ukrajinu i Rusiju opisao kao jednu celinu.

Tvrdi takođe da Šolc na taj način pokušava da shvati šta utiče na politiku koju vodi ruski lider:

„Kancelar pokušava da otkrije koga sluša Putin, koja literatura utiče na lidera Kremlja i na kom teorijskom konceptu se zasniva njegova politika“.

Der Spiegel otkriva da se Šolc nedavno sastao sa bugarskim politikologom i stručnjakom za Putina Ivanom Krastevom, a da se konsultovao i sa bivšom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Šolc je ranije, 2. decembra, izrazio nadu u povratak mirnim odnosima sa Rusijom.

Pozvao je na povratak na sporazume koji su bili na snazi poslednjih decenija jer su služili kao „osnova mira i bezbednosti u Evropi”.

U telefonskom u razgovoru je ruskog lidera pozvao da što pre pronađe diplomatsko rešenje za sukob u Ukrajini.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. MIKI says:

    Bolje da proçita Main Kampf sa komentarima Radomira Smiljanica.

  2. Ser Buster von Pandemix says:

    Švabo neka pročita bonton da sazna da se voda pušta nakon sranj. (za hrvate važi isto) a ne da se odmah dignu gaće a gown. viri iz školjke. Kada to nauči može nešto naprednija lekcija, npr.kako se održava čistim životni prostor, da li se hrana kupuje u ćifutsko-isusovsko-jehovskim trovačnicana "Lidl", "Kaufland", "Aldi" ili na drugim mjestima itd.,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *