Der Spiegel: Шолц истовремено чита две књиге о Путину – да му „уђе у главу“

Der Spiegel: Шолц истовремено чита две књиге о Путину – да му „уђе у главу“

5 децембра 2022

НЕМАЧКИ канцелар Олаф Шолц покушава да сазна више о руском председнику Владимиру Путину кроз књиге које су о њему написане – објавио је Der Spiegel.

Шолц чита „У глави Путина” Француза Мишела Елчанинова и „Путинову мрежу” Британке Кетрин Белтон.Немачки недељник тврди и да је Шолц читао транскрипт говора руског председника из јула 2021. године, у којем је Украјину и Русију описао као једну целину.

Тврди такође да Шолц на тај начин покушава да схвати шта утиче на политику коју води руски лидер:

„Канцелар покушава да открије кога слуша Путин, која литература утиче на лидера Кремља и на ком теоријском концепту се заснива његова политика“.

Der Spiegel открива да се Шолц недавно састао са бугарским политикологом и стручњаком за Путина Иваном Крастевом, а да се консултовао и са бившом немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Шолц је раније, 2. децембра, изразио наду у повратак мирним односима са Русијом.

Позвао је на повратак на споразуме који су били на снази последњих деценија јер су служили као „основа мира и безбедности у Европи”.

У телефонском у разговору је руског лидера позвао да што пре пронађе дипломатско решење за сукоб у Украјини.

(Fakti)

KOMENTARI2 коментара

  1. MIKI says:

    Bolje da proçita Main Kampf sa komentarima Radomira Smiljanica.

  2. Ser Buster von Pandemix says:

    Švabo neka pročita bonton da sazna da se voda pušta nakon sranj. (za hrvate važi isto) a ne da se odmah dignu gaće a gown. viri iz školjke. Kada to nauči može nešto naprednija lekcija, npr.kako se održava čistim životni prostor, da li se hrana kupuje u ćifutsko-isusovsko-jehovskim trovačnicana "Lidl", "Kaufland", "Aldi" ili na drugim mjestima itd.,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u