Der Standard: OMV и Газпром тајно преговарају о васкрсавању гасовода Јужни ток

Der Standard: OMV i Gazprom tajno pregovaraju o vaskrsavanju gasovoda Južni tok

14 juna 2017

BEČKI list Der Standard objavio je da austrijska kompanija OMV i Gazprom razmatraju mogućnost vaskrsavanja projekta gasovoda Južni tok.

Isti list je dodatno naveo: „Osnovni beneficijar planova za reanimaciju Južnog toka mogli bi da budu OMV i Austrija ko mesto gasnog haba. Ukoliko gasovod bude izgrađen – gas će teći kroz naš hab Baugarten“.

Prema saznanjima Der Standard, Austrija ima nameru da uđe u igru uoči početka realizacije druge etape Turskog toka koji će imati dva cevovoda i godišnji kapacitet svakog od 15,75 milijardi kubnih metara gasa.

Austrijanci računaju da drugi cevovod Turskog toka može biti „skrenut“ prema Bugarskoj i povezan sa njenom gasnom mrežom, odakle bi preko Srbije i Mađarske stigao do Austrije.

Der Standard je objavio i ovu nimalo zagonetnu rečenicu: „Gazprom je izgleda spreman da taj gas proda OMV“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Ako Nemacki nacisti blokiraju Juzno tok po drugi put Srbija mora momentalno da preispita svoje pridruzivanje i obustavi svaku saradnju sa Nemackom. Koliko god to da kostalo jer blokrainjem Juznog toka oni nam direknto sprecavaju razvoj i uvode blokadu. Narod mora to da shvati i da krenemo u otvorenu diplomatsku i politicku borbu protiv nemackih nacista i njihovih medija i agenata na srpskim teritorijama. Nema nazad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *