ДЕСАНТ ТРИ НАТО ЗЕМЉЕ НА ИНТЕРПОЛ: Мета Србија

DESANT TRI NATO ZEMLJE NA INTERPOL: Meta Srbija

19 novembra 2018

Zadatak nekih članova delegacija ovih triju zemalja je da, u pauzama zasedanja Generalne skupštine, prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz pretnje, naterali da ih podrže tokom glasanja, javljaju „Novosti“.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Turska vrše snažan pritisak, pre svega na pojedine afričke države, da glasaju za prijem takozvanog „Kosova“ u Interpol. Zadatak nekih članova delegacija ovih triju zemalja je da, u pauzama zasedanja Generalne skupštine Interpola, u stopu prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz brojne pretnje, naterali da podrže tokom glasanja tzv. „Kosovo“.Ovo su izvoru „Novosti“ u Dubaiju otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je juče i danas izložena snažnim pritiscima da podrže Prištinu. Sličan problem imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina.

„Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano ’Kosovo‘. Prate ih po restoranima, hodnicima, a za njima idu čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima šokirani su navalentošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku“, navodi izvor „Novosti“.

Podsećamo, u Dubaiju je juče počelo zasedanje 87. Generalne skupštine Interpola, na kojoj će se razmatrati i zahtev tzv. „Kosova“ za prijem u ovu policijsku organizaciju.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Predsedavajući Interpola odbacio je danas zahtev Srbije i još pet zemalja-članica (Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam) da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji. Sutra u utorak definitivno se glasa o prijmu Kosova u Interpol.

  2. Miraš says:

    Potrebna je dvotrećinska većina da Kosovo prođe, a za to će imati dve prilike. Nakon rasprave o predlogu sledi prvo glasanje. Ako ne uspe iz prve, onda će imati još jedno glasanje, a ako ni tada ne bude imalo potrebnu većinu, tek onda se predlog odbacuje. Očigledno je da imaće vremena i prilike da nategnu rezultat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *