ДЕСЕТИНЕ АВИОНА ВЕЖБА БОМБАРДОВАЊЕ РУСИЈЕ: НАТО је опасно интензивирао активности, ПОСТОЈИ НАМЕРА ИЗА ТОГА

DESETINE AVIONA VEŽBA BOMBARDOVANJE RUSIJE: NATO je opasno intenzivirao aktivnosti, POSTOJI NAMERA IZA TOGA

29 novembra 2021

ZEMLJE članice NATO-a su intenzivirale svoje vojne aktivnosti u blizini granica Rusije i Belorusije, i prebacile su dodatne snage i naoružanje na granicu republike, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.



– Kao što je izjavio ruski ministar odbrane (Sergej Šojgu), desetine aviona lete blizu ruskih granica i vežbaju bombardovanje. Rečeno je da vežbaju izvođenje nuklearnog napada na Rusiju. Takođe, grade se putevi na susednim teritorijama, a vojska je vrlo svesna svega toga u trenutku kada se istovremeno održavaju masovne vežbe sa prebacivanjem dodatnih trupa koje broje desetine hiljada ljudi na našu granicu – izjavio je Lukašenko, a prenosi ruska agencija Tass.

On je dodao da se ovo ne radi „uzalud“ i da postoji neka namera iza toga, prenela je beloruska agencija Belta.

Beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin je takođe optužio vojnu alijansu NATO-a za izgradnju ofanzivnih kapaciteta u blizini granica njegove zemlje, navodi agencija Rojters, pozivajući se na Beltu.

Litvanija je juče saopštila da NATO treba da proceni svoj stav prema Belorusiji, čija vojska, kako je saopštio zvanični Viljnus, postaje sve integrisanija sa ruskim oružanim snagama.

KOMENTARI



5 komentara

 1. Luka says:

  Mir tamo u natou, jer ako vam mi dodjemo padace vam ti avioni ko muve. A Litvanija "Na mesto!"

 2. milorad5 says:

  oOi će u svakoj sledećoj vežbi postepeno pokretati sve veće i veće snage sinhrono u nadi da će u odredjenom trenutku pokretanjem kritičnog broja jurišnih trupa doći u poziciju taktičkog iznenadjenja i tako u hodu,"vežbu" pretvoriti u pun strateški udar na rusiju.Očigledna je strategija, iza "vežbi" jedinica sa kompletnim naoružanjem i municijom u punoj borbenoj gotovosti,jer upravo takve "vežbe" izvodi NATO sada na ruskim granicama.Ko rusima garantuje da avioni koji izvode manevar približavanja za nuklearni udar (to je specifičan način letenja) nisu i naoružani nuk.bombama.Ko im garantuje da ti avioni neće jednostavno nastaviti preko granice i ZAVRŠITI MANEVAR lansiranja ili izbacivanja nuklernog oružja.NIKO,a to znači samo jedno,rat može da izbije SVAKOG MOMENTA u takvim uslovima i to nuk.rat po automatizmu situacije.NATO to ZNA i očigledno je da oni i ŽELE da izazovu rat,drugih namera iza ovakvog ponašanja jednostavno ne može biti i rusija je svesna toga, a to znači da će biti SVAŠTA, a možda i nečega čemu se NATO planeri NISU NADALI.Ako se sada e zaustave u NATO rat je NEMINOVAN I TO USKORO ovo je zadnji momenat.

 3. persida says:

  Ako Rusi to tolerisu, neka vezbaju. Ako Rusi nisu u stanju (nemaju m...) da im obore makar jednu sklopociju, onda bolje nisu ni zasluzili. Apsolutno si u pravu da ce NATO iz vezbe jednoga dana preci u pravi napad. A Lavrov ce kukati: "Pa nismo se tako dogovorili."

 4. I Love persida says:

  To su neke nato kamikaze? Ne znaju da rusi gađaju sa raketama dva puta bržim od tih aviona. Ako hoće da glume teroriste samoubice to već odavno postoji. Što bi reko lala "žao mi konja".

 5. Rocky says:

  Naravno da nato štakorčine žele rat,ali tako da maksimalno isprovocirana Rusija udari prva.Slijedi nuklearni armagedon,a zapadne štakorčine će iz svojih dobro zaštićenih jazbina kenjati svojoj malobrojno preživjeloj raji da su eto sve pokušali da urazume zlu Rusiju,ali ti ,jelte,ludi Rusi nikako nisu pristajali da budu naši robovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *