ДЕСЕТИНЕ ИЗРАЕЛСКИХ АВИОНА напало Сирију!

DESETINE IZRAELSKIH AVIONA napalo Siriju!

20 novembra 2019

Izraelska vojska je saopštila da je napala desetine ciljeva u Siriji, prenosi list „Harec“.

„Izraelska armija saopštila je u sredu da je napala mnogo ciljeva koji pripadaju iranskim snagama ’Kuds’ i vojsci Bašara el Asada u Siriji“, piše list.„Napad je izvršen kao odgovor na raketiranje Izraela od strane iranskih snaga u Siriji, čiji je cilj bio napad na izraelsku teritoriju“, saopštila je armija, prenosi list.

U saopštenju vojske se navodi da su napadi izvršeni na oko 20 ciljeva, od kojih je više od polovine pripadalo iranskim snagama. Jedan od ciljeva bila je zgrada u blizini aerodroma u Damasku, u kojoj se, navodno, nalazi sedište „Kuds“. Tvrdi se da je izraelske snage namerno nisu potpuno uništile.

Pres-služba izraelske vojske javila je ranije da je vojska presekla lansiranje četiri rakete na izraelskoj teritoriji iz Sirije.

Tokom noći u Damasku su odjeknule eksplozije, a sirijska državna televizija je saopštila da je protivvazdušna odbrana (PVO) odbila napad na glavni grad i okolinu.

Sirijska agencija SANA je, pozivajući se na izvor u Ministarstvu odbrane ove zemlje, javila da su sirijski sistemi za protivvazdušnu odbranu uništili nekoliko raketa u okolini Damaska.„Izraelski vojni avioni su sa teritorije Golanske visoravni i libanskog grada Mardžajun lansirali nekoliko raketa u pravcu Damaska“, navodi se u saopštenju.

Agencija ističe da su sirijska „sredstva PVO uspela da presretnu ove rakete i unište većinu pre nego što su došle do svojih ciljeva“.

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad2 says:

  Da zahladnelo je tamo. Sad može da se rolaju tenkovi.Izrael je nagomilao velike snage na golanu i u pravcu libana to je napadačka formacija, verovatno će usput da zbrišu gazu.Pitanje je zašto izrael napada siriju i da li je samo iran razlog.U svakom slučaju irk klizi u anarhiju i ukoro će iranske trupe biti na iračkim zapadnim granicama.Iran će ujediniti SVE arapske "šejhove" sunite i šiite i zasluga za to će pripasti USA i izraelu.Indirektno i direktno oni su stvorili ovu pretnju koja se sada podiže na b.istoku.Nikad iran ne bi bio u političkoj poziciji u kojoj se sada nalazi i nikada oni ne bi uspeli da ujedine ta plemena oko sebe i svojih namera, ali sada imaju političku šansu da to urade.Posle svih razaranja ,izdaja i mućki koje su stigle sa zapada na b.istok mislim da će se stanovništvo čitavog tog regiona masovno okrenuti iranu i njegovom vidjenju politike tamo i nema tog izraela koji će to sad moći da spreči.Rat će samo ubrzati proces.

 2. M says:

  A jest ovaj S-300 radi,nije srušio ni jedan napadački avion?!?A ni dovoljno raketa koje su uništile gađane ciljeve!

  • persida says:

   Nije unistio jer Rusi iskljuce pred napad njihovih gazda Jereja. Rusi su kelneri, cionisti gazde.

 3. M says:

  A što su i Sirijci isključili svoje S-300,koje su nedavno kupili od Rusa?!?

  • persida says:

   Naredili im Rusi.

 4. M says:

  Zašto su Sirijci uopće i kupili S-300?!?Da uplaše Izrael?!?Kao da Izrael ima što izgubiti ako bude doveden u kut!

  • persida says:

   S 300 je iskljucila Slobodanka da zastiti Ruse.

 5. Kulak says:

  Vladimir Putin čeka instrukcije moskovskog židovskog lobija koji će mu reći šta treba da izjavi u ovom slučaju.

  • persida says:

   Sta god da izjavi, ispasce sonja, gluperda, sluga cionistiskog rezima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *