ДЕСИЋЕ СЕ ГЕОСТРАТЕШКИ ЗЕМЉОТРЕС! ФОРМИРАЋЕ СЕ ТРИ НОВЕ ДРЖАВЕ НА БАЛКАНУ

DESIĆE SE GEOSTRATEŠKI ZEMLJOTRES! FORMIRAĆE SE TRI NOVE DRŽAVE NA BALKANU

6 avgusta 2019

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kaže da Republika Srpska namerava da ide svojim putem pošto se pokazalo da je BiH sistemska greška, čiji su zatočenici svi narodi koji u njoj žive.– Ja bi iznad svega voleo da Republika Srpska bude samostalna. Mislim da to ne treba kriti. To je politički cilj većine stanovništva ovde. U ovoj BiH nam nije ponuđeno ništa zbog čega bismo u njoj ostali. Svih ovih godina imali smo samo opstrukcije i osporavanja Republike Srpske. Zašto bismo bili u nečemu što nas neće i zašto bi neko ko nas neće hteo da budemo tu – pita se Dodik.

Šta je onda izlaz iz takve situacije?

– Mislim da je rešenje da se BiH podeli na tri nezavisna entiteta, koji će sarađivati kao suvereni državni faktori jedni sa drugim i koji će potpisati automatski dogovor o slobodi prolaza ljudi, slobodi trgovine i o nekim drugim stvarima. Svako bi se okrenuo sebi. Mi bismo se što se tiče međunarodnog predstavljanja okrenuli Srbiji, Hrvati u BiH verovatno Hrvatskoj, a Bošnjaci verovatno Turskoj. Nama ne treba ni stolica u UN u ovom trenutku, već neka vrsta međunarodne pažnje.

Može li to dovesti do sukoba, pa ček i rata?

– Ne može. Tog rata nema ako ga ne inicira međunarodna zajednica. U svakom slučaju, sve što bi muslimani preduzeli protiv Srpske bilo bi nelegitimno. Oružane snage BiH ne mogu da deluju bez odluke Predsedništva, ali se nikada neće desiti da srpski član glasa za to. Ustav kaže da bezbednosne jedinice jednog entiteta ne mogu da pređu na prostor drugog entiteta bez njegove saglasnosti. Hteli su da nam ubace Federalni MUP na prostor RS, navodno da kontroliše migrante, pa smo mi to odbili. U ekstremnoj situaciji kad bi neko naredio da policija Federacije uđe u Republiku Srpsku, to bi bila agresija i kršenje Ustava i Dejtona. Isto važi i za eventualnu reakciju NATO, ali mislim da je to nerealno jer je prošlo vreme unilateralnih akcija.

Dakle, zaključak je da RS treba da ide svojim putem?

– Republika Srpska odavno ide svojim putem, ali zavisi kako to ko želi da vidi. Još 2006. godine odbili smo intervencionizam međunarodnog faktora, danas odbijamo majorizaciju koju nad Srbima pokušavaju sprovesti muslimani. Uticaj međunarodne zajednice je smanjen i stvari su svedene na naš dogovor. Tog dogovora nema i BiH se pokazuje kao sistemska greška, a mi smo svi zatočenici te takve i neuspešne BiH. Političko rukovodstvo RS je jasno reklo da mi ne prihvatamo nametnuta rešenja visokih predstavnika i mi ćemo se kad-tad, obračunati sa tim odlukama.Da li je uopšte sad na vidiku formiranje vlasti na nivou BiH?

– Bošnjaci i Izetbegović su bespotrebno kao uslov ispostavili prihvatanje odluke o članstvu u NATO, mada sada pokušavaju da minimiziraju stvari. Mi nećemo u NATO i u tome pratimo Srbiju jer nam ne treba granica na Drini. To su oni izmislili zbog svojih unutrašnjih potreba, kako bi u zapećak stavili razgovore sa Hrvatima oko izbornih zakona, kao i sa nama Srbima oko pitanja nametnutih rešenja visokog predstavnika. Oni veštački drže tu priču u nastojanju da zadrže njima lojalne srpske kadrove koji im pomažu da imenuju svoje ljude na važnim mestima. Mi iz Republike Srpske i SNSD-a kao pobednik izbora samo tražimo da se implementiraju izborni rezultati. EU je jasno rekla da ulazak u NATO nije uslov i da vlast treba formirati. Tu blokadu treba da objasne Bošnjaci, a mi smo spremni da sutra uđemo u parlament. Na ovaj način Srbi se ponižavaju jer se ne poštuje njihova izborna volja. Bošnjaci i Izetbegović imaju cilj majorizaciju Srba i Hrvata i pokušavaju da sa SDS-om, koji je gubitnik na izborima, formiraju vlast bez SNSD-a.

Na koji način ćete RS vratiti dejtonska prava?

– Razne mogućnosti nam stoje na raspolaganju. Stvar je naše procene šta ćemo da uradimo. Mi smo za Dejtonski sporazum i čekamo trenutak kada će i drugima u okruženju biti jasno da je taj razlog sasvim dovoljan za unilateralnu akciju koju ćemo preduzeti. Za to nema propisanog termina, ali niko ne treba da posumnja u naše namere da ćemo se boriti za poziciju srpskog naroda na najbolji mogući način. U tome nas značajno onemogućavaju nelegitimni predstavnici Srba koji sada sede u Savetu ministara, koji služe političkom interesu Sarajeva. U poslednje vreme se govori čak i o tome da bi SDS mogao formirati vlast sa Izetbegovićem. Evo da vidimo i taj scenario. Srpska je dovoljno je snažna da odgovori na svaki izazov.

Ruska baza je izmišljotina

Kako komentarišete pisanje nemačkog lista „Velt“ da Rusija u Republici Srpskoj planira vojnu bazu?

– To je potpuna i apsolutna laž. Neki lažima pokušavaju napraviti štetu Republici Srpskoj. Pisali su i ranije, pa se to pokazalo neistinitim.

Ne mogu slomiti ni mene ni Srpsku

Kakva je bezbednosna situacija u RS?

Povratak islamskih boraca sa Sirijskog ratišta predstavlja trajni problem BiH. Ovde je posle rata ostao i određeni broj „spavača“, što komplikuje bezbednosnu situaciju. U BiH ulazi i veliki broj migranata, zbog čega smo posebno oprezni. Naš stav je da za migrante nema mesta u Republici Srpskoj, a njima se posebno bavi ekipa naših mladih ljudi iz MUP-a. Što se tiče pretnji meni, to se dešava u kontinuitetu i to se čini uvek kad hoće da politički slome Republiku Srpsku. Oni pokušavaju da me tako pritiskaju, a ja mislim da ne uspevaju jer ja živim u takvim okolnostima 20 godina.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  A o stradanju Srba u oluji ni reči. Srbi i pre rata 91 nisu smeli reći da su Srbi u Hrvatskoj od ustaša i glupih komunista među kojima su bili i srbi ispranog mozga a i danas je isto službenu Srbiju ne intersuje kako žive Srbi u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj. Već se Vučić hvali kako je rekao Hrvatima u Srbiji samo tržite dat ću vam i više nego tražite Dok Srbe maltretiraju i mlate po Hrvatskoj ne vraćaju im otetu imovinu on brine o Hrvatma čiji je on predsednik srpski sigurno ne. I za kraj da je Srbija bila država koja brine o svom narodu ne bi Hrvati bez kazne klali Srbe od 1914 do 1918 pa od 1941 do 1945 pa od 1991 do 1995 razmislite malo o tome. I onda još ludi Srbi posle pokolja idu na srpskoj krvi graditi država s tim koljačima Hrvatima, ustašama i zvati ih braćom? Pa stvarno malouman i lud narod a tako je i danas. Treba visoko dići svest Srbina jer svaki dan par Srba u Hrvatskoj postaju Hrvati katolici i to ne brine zvaničnu Srbiju čak ni Pupovca koji ih kao zastupa pretužno i žalosno. Znači posle tri velika pokolja nad Srbima u Hrvatskoj Srbi su i dalje ili samo glupi ili i IDIOTI.

  • persida says:

   Hrvati ih klali, a oni idu na njihovo more gde redovno dobijaju batine. Srbi, najvece planetarne budale.

  • ! says:

   Pour mémoire: en 4 août il y a 24 ans, l’armée croate appuyée par les USA nettoyait ethniquement la Krajina de toute sa population serbe. Plus de 220’000 personnes furent chassées de leurs foyers séculaires, des milliers sont mortes et disparues. Personne n’a répondu de ce crime majeur. Ovo sam ja postavio na francuskom Yqhoo.fr

   • Ivana says:

    Krivo oko 250.000 Srba i oko 100.000 Jugoslovena komunista dece oficira i milicajaca u stvari prikrivenih Srba.

 2. milorad2 says:

  izbiće rat u bosni opet, hrvati će da gadno nadrljaju jer će da navale i na muslimane i na naše a za to nemaju snage.Muslimani će da budu zbrisani i na kraju će bosna cela biti srpska zajedno sa kninom:)Imaće ustaše oluju ali ne onakvu kakvu su zamišljali.Do tih dogajdaja ima još manje više 2-3 god.

 3. Republika Srpska says:

  hrvatima ništa ne treba davati, to malo što ih je ostalo će za 10 godina izumreti i otići, njih je i sada u tragovima, a kao ratni zločinci i genocidan narod treba ih kazniti. BiH treba podeliti između nas i munđosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *