DEVENPORT PRITISKA SRBIJU I PRETI: Morate da mislite isto kao i EU

DEVENPORT PRITISKA SRBIJU I PRETI: Morate da mislite isto kao i EU

10 jula 2014

Michael-DavenportŠef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da bi Srbija, kao država kandidat za članstvo, trebalo da postepeno usklađuje svoje spoljnopolitičke pozicije sa EU i da je to i deo njenih obaveza iz poglavlja 31, a skrining tog poglavlja predstoji do kraja jula.

“I premijer (Aleksandar Vučić) i prvi potpredsednik (Ivica Dačić) dele našu zabrinutost i insistiraju na teritorijalnom integritetu Ukrajine. Srbija će u tom pogledu imati veliku odgovornost sledeće godine, kada preuzme ulogu predsedavajućeg”, rekao je Devenport u intervjuu Večernjim novostima.

Devenport je naveo da će dalji napredak u pregovorima sa EU iziskivati da reforme dobiju zamajac.

“Tu mislimo na vladavinu prava, ljudska prava, medijske reforme i borbu protiv korupcije. Potreban je nastavak dijaloga sa Prištinom što pre. Naravno, potrebno je i da se postignuti sporazumi sprovedu i da se nastavi normalizacija odnosa”, rekao je Devenport.

Devenport je naveo da je skriningom obuhvaćeno 18 od 35 poglavlja, a još poglavlja biće analizovano pre kraja godine.

“Predsednik Evropske komisije Barozo, koji je nedavno bio u Beogradu, rekao je da nije isključeno da se prvo poglavlje otvori do kraja ove godine. Raspored zavisi od zemalja članica, ali pre svega od nivoa spremnosti na srpskoj strani. Ako nemate gotov strateški plan ili zakonodavstvo iz određene oblasti, ili plan zakonodavne delatnosti, nema nikakve koristi od otvaranja poglavlja”, rekao je Devenport.

Dodao je da je moguće otvaranje poglavlja 23 i 24 o ljudskim pravima i borbi protiv korupcije u prvoj polovini 2015. godine.

(RTV)

KOMENTARI4 komentara

 1. s@Ša says:

  Dodao je da je moguće otvaranje poglavlja 23 i 24 o ljudskim pravima!! Pod ovim vjerovatno misle na prava pedera!

 2. Slaviša says:

  Kada samo čujem reč EU, ili Evropska unija, meni se smuči. Uslovi su potpuno istovetni sa onim što je opisano u PROTOKLIMA SIONSKIH MUDRACA, još daleke 1897 godine. Pa da li ima nekog normalnog na čelu države Srbije? Da li su svi tako neobrazovani ili su svi prodali svoju dušu cionizmu-satanizmu i judeo-masonstvu? Da li se ti naši vajni državnici boje Boga ili je njihov Bog psotao Đavo-Satana?!

 3. Božidar says:

  Mislimo,mislimo ...ali isto kao Mari Le Pen ološu okupatorski,ko si ti da nam određuješ šta i kakoćemo da mislimo Skotino smrdljiva.

 4. Pavle says:

  Mislim da je sve gotovo... nema nam spasa ... možda samo novi izbori .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *