Девети мај — симбол истинског патриотизма и духовне величине народа

Deveti maj — simbol istinskog patriotizma i duhovne veličine naroda

9 maja 2017

Deveti maj, dan pobede u Drugom svetskom ratu, zauvek će ostati upisan u svetskoj istoriji. On će biti i ostati simbol pravog patriotizma i duhovne veličine naroda, naveo je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u svojoj čestitki vojnicima i veteranima, objavljeno je na sajtu vojnog resora.

„Poklanjamo se pred veličinom podviga sovjetskih vojnika na bojnom polju, pred samoodricanjem radnika u pozadini. Za nas je sveto sećanje na one koji su po cenu sopstvenog života doprineli velikoj pobedi“, naglasio je Šojgu.

„Slavne borbene tradicije heroja dostojno nastavljaju danas zaštitnici Otadžbine. Oni pošteno izvršavaju svoj vojni dug, pouzdano stoje na straži bezbednosti zemlje, uspešno rešavaju zadatke u borbi protiv međunarodnog terorizma“, navodi se u čestitki.

Ministar je naložio da se u 22.00 po lokalnom vremenu izvede artiljerijska paljba u Moskvi, Volgogradu, Kerču, Murmansku, Novorosijsku, Sankt Peterburgu, Sevastopolju, Smolensku, Tuli, kao i u gradovima u kojima se nalaze štabovi vojnih okruga i flote.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *