ДФ, коалиција Кључ, Демократе ЦГ и Кривокапићева СДП траже нове изборе

ДФ, коалиција Кључ, Демократе ЦГ и Кривокапићева СДП траже нове изборе

17 октобра 2016

strank_885nj

Представници Демократског фронта, Велике коалиције Кључ, Демократа и Социјалдемократске партије одржали су вечерас састанак на коме је донета једногласна одлука да ови политички субјекти не признају резултате јуче одржаних избора, сазнаје портал ИН4С.

Ове четири изборне листе, које су освојиле 39 посланичких мандата од могућих 81, констатовале су да не могу признати резултате избора који су одржани у дану када је извођендржавни удар.

У закључку којим је дефинисана заједничка одлука целокупне парламентарне опозиције о непризнавању резултата избора, наведено је да се тим пре не могу прихватити резултати јер је државни удар извођен дан пред одржавање гласања, као и на сам дан избора, што је неспојиво са слободним и демократским изјашњавањем грађана.

         http://www.in4s.net/opozicija-slozno-ne-priznajemo-rezultate-izbora/

„ЗЛОУПОТРЕБЕ ПО БРОЈУ И САДРЖАЈУ НАДМАШИЛЕ СВЕ ПРЕТХОДНЕ ИЗБОРНЕ ПРОЦЕСЕ“

„У атмосфери државног удара на дан избора нису били могући слободни и поштени избори“

* Опозиција инсистира да независна комисија у коју треба укључити и представнике међународне заједнице констатује и испита све чињенице у вези са наведеним државним ударом и јавности саопшти ко су извршиоци, а ко налогодавци овог кривичног дела

ПОДГОРИЧКИ дневни лист „Вијести“ такође је објавио да опозиција не признаје „Милове изборе“.

Навео је да је одлука опозиционих лидера Кључа, СДП-а, Демократа и ДФ о томе донета у Скупштини.

Исти лист је још објавио: „Они су усагласили да резултате не треба признати, имајући у виду да су овај изборни процес пратиле такве злоупотребе, које су по садржају и броју надмашиле све претходне изборне процесе у историји парламентаризма Црне Горе“.

Такође, Кључ, СДП, ДФ и Демократе сагласни су да посебно треба имати у виду чињеницу да су поједини медији већ у суботу најавили, а државни органи Црне Горе у недељу саопштили да се током изборног дана десио покушај државног удара.

„Јасно је, да се у атмосфери државног удара на сам дан избора не могу одржати слободни, фер и поштени избори“, навео је извор „Вијести“ са састанка.

„Вијести“ сазнају да опозиција инсистира да независна комисија у коју треба укључити и представнике међународне заједнице констатује и испита све чињенице у вези са наведеним државним ударом и јавности саопшти ко су извршиоци, а ко налогодавци овог кривичног дела.“

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. Trifun says:

    Opozicija ce sasvim sigurno vladati Crnom Gorom! Ko to ne vidi nema pojma niocemu.

  2. Trifun says:

    Podrska mafijaskoj drzavi i tiraninu koji vlada preko 25 godina je u drasticnom padu. Vec sada po rezultatima koji su neregularni on ima manju podrsku gradana od opozicije. Sasvim je jasno da je on izgubio legitimitet da vlada Crnom Gorom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u