ДФ, коалиција Кључ, Демократе ЦГ и Кривокапићева СДП траже нове изборе

DF, koalicija Ključ, Demokrate CG i Krivokapićeva SDP traže nove izbore

17 oktobra 2016

strank_885nj

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije održali su večeras sastanak na kome je doneta jednoglasna odluka da ovi politički subjekti ne priznaju rezultate juče održanih izbora, saznaje portal IN4S.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 poslaničkih mandata od mogućih 81, konstatovale su da ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođendržavni udar.

U zaključku kojim je definisana zajednička odluka celokupne parlamentarne opozicije o nepriznavanju rezultata izbora, navedeno je da se tim pre ne mogu prihvatiti rezultati jer je državni udar izvođen dan pred održavanje glasanja, kao i na sam dan izbora, što je nespojivo sa slobodnim i demokratskim izjašnjavanjem građana.

         http://www.in4s.net/opozicija-slozno-ne-priznajemo-rezultate-izbora/

„ZLOUPOTREBE PO BROJU I SADRŽAJU NADMAŠILE SVE PRETHODNE IZBORNE PROCESE“

„U atmosferi državnog udara na dan izbora nisu bili mogući slobodni i pošteni izbori“

* Opozicija insistira da nezavisna komisija u koju treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela

PODGORIČKI dnevni list „Vijesti“ takođe je objavio da opozicija ne priznaje „Milove izbore“.

Naveo je da je odluka opozicionih lidera Ključa, SDP-a, Demokrata i DF o tome doneta u Skupštini.

Isti list je još objavio: „Oni su usaglasili da rezultate ne treba priznati, imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore“.

Takođe, Ključ, SDP, DF i Demokrate saglasni su da posebno treba imati u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara.

„Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori“, naveo je izvor „Vijesti“ sa sastanka.

„Vijesti“ saznaju da opozicija insistira da nezavisna komisija u koju treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela.“

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Opozicija ce sasvim sigurno vladati Crnom Gorom! Ko to ne vidi nema pojma niocemu.

  2. Trifun says:

    Podrska mafijaskoj drzavi i tiraninu koji vlada preko 25 godina je u drasticnom padu. Vec sada po rezultatima koji su neregularni on ima manju podrsku gradana od opozicije. Sasvim je jasno da je on izgubio legitimitet da vlada Crnom Gorom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *