ДИЈАГНОСТИKОВАНА МУ ЈЕ ТЕШKА БОЛЕСТ

DIJAGNOSTIKOVANA MU JE TEŠKA BOLEST

3 septembra 2021

Bivši finski predsednik, nekadašnji specijalni izaslanik UN za status KiM i dobitnik Nobelove nagrade za mir Marti Ahtisari boluje od Alchajmerove bolesti i povukao se iz svih javnih aktivnosti, saopštio je danas kabinet finskog predsednika Saulija Niniste.Kako se navodi u saopštenju, 84-godišnji Ahtisari, koji je bio predsednik Finske od 1994. do 2000. godine, ima pomoć za svakodnevni život kod kuće, ali i povremeno provodi periode lečenja u domu za negu, zbog uznapredovalog stanja bolesti, preneo je AP.

Kao učitelj u osnovnoj školi, koji je postao diplomata, Ahtisari je decenijama radio kao diplomata i mirovni posrednik za finsku vladu i Ujedinjene nacije, a za svoj rad na rešavanju međunarodnih sukoba dobio je Nobelovu nagradu za mir 2008. godine.

Kako navodi AP, Ahtisari koji je bio i specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za status Kosova i Metohije i, kako navodi američka agencija, pomogao je u „postizanju mirovnog sporazuma pri povlačenju srpskih snaga sa Kosova“.

Smatra se da je njegov plan iz 2007. godine za satatus KiM, iako ga nije prihvatio Savet bezbednosti UN i Srbija, postao osnova za proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova 2008.

Kada mu se završio predsednički mandat 2000. godine, Ahtisari je osnovao NVO Inicijativu za upravljanje krizama u Helsinkiju (CMI), čiji je cilj sprečavanje i rešavanje nasilnih sukoba putem neformalnog dijaloga i posredovanja. Odstupio je sa mesta predsednika CMI krajem 2017. godine i od tada je u penziji.

KOMENTARI14 komentara

 1. Kostakos says:

  Sad ce zaboravi gde je deo od 40 Miliona € koje dobio od siptara.

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   Gownar katolik finac eurobljanin.

 2. TVRD says:

  Svako dobije po zaslugama svojim , pre ili kasnije . Uživaj u životu što duže Marti .

  • Suzuki Vitara says:

   Dzukela je to. Nece ga bog lako uzeti. Pre ce onaj nepomenik.

 3. Ivke says:

  Stigla ga Bozija kazna za nedela koje je cinio za novac

 4. Cp6a says:

  Kasno. Džukela se već nauživala. Izgleda da samo Bog tu može da izvadi stvar, ali mi je krivo što to ne možemo da saznamo.

  • Gospodi Pomiluj says:

   Možda ne... Ali možemo i samo da zamislimo jer lično Gospod govori:"Daću svakome platu po delima njegovim, o časnom i pravednom sudu Božijem."

 5. Gagi says:

  TO je losa vest. Sada ce posle njega da dodju jos bezkrupolozniji i vecito gladni ljudske duse.

 6. ostrogorski says:

  Neka, krmak, crkne manji no što se rodio i, da mu zemlja bude laka kao mlinski kamen:)

 7. vladimir says:

  Mnogo me zabole za njega i svu svetsku elitu do jednoga.

  • Si Ju Leter Aligeder says:

   Mrtvu mu majku njegovu a to je verovatno supruga sotone lično, pokazalo se davno kakva su lica svih takvih zlotvora, čovek je grešan po prirodi svojoj dok se ne pokaje i obrati Bogu kroz Gospoda i Spasitelja našeg Isusa Hrista.

 8. Golgota says:

  On je bio jako pametan i na žalost jako lukav čovek zato ga je Knez Tame i zloupotrebio jer je ovaj bio povodljiv svojom guzicom koju je čepio. Sada mu se i satana smeje tako zaludnim jer "Ko sa đavolom tikve sadi.." ne piše mu se dobro. Đavo ili satana - stara zmija lukava koja vara sav vasioni svet se opija ljudskom krvlju od početka ljudskog postojanja. Bezbedni su oni koji predaše svoje živote u naručje Hristovo.

 9. doktrina soka says:

  Docekasmo i da ova spodoba izgubi pamet,najveca Bozija kazna je kada te pamet napustia sada idu redom, mnogim zlotvorima cemo videti kraj.

 10. Beli Orao says:

  Živio još dugo dugo u svojoj boleštini Džukelo !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *