ДИЈАЛОГ ШПАНАЦА И АМЕРИКАНАЦА: Овоме се смеје већ цели свет, насмејте се и ви

DIJALOG ŠPANACA I AMERIKANACA: Ovome se smeje već celi svet, nasmejte se i vi

6 jula 2015

346565465Donosimo snimak stvarnog (smešnog) dijaloga između Španaca i Amerikanaca.

Kako tvrde oni koji su objavili razgovor, snimak je zabeležen na radio frekvenciji za „ekstremne situacije na moru“ finisterskog navigacionog radio kanala 106 (Finister / Galicija), a događaj se odigrao kod rta Finister u Španiji 16. oktobra 1997. godine.

Španci: (Radio krči, mešaju se stanice) … govori A-835, da bi izbegli sudar molimo vas da promenite kurs 15 stepeni južno. Trenutno ste od nas udaljeni 25 nautičkih milja i krećete se direktno na nas.

Amerikanci: (Veza je nerazgovetna, čuju se i drugi glasovi) … savetujemo vam da se vi rotirate 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Negativno! Ponavljam, okrenite 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar.

Amerikanci (drugi glas): Sa vama govori kapetan broda Sjedinjenih Američkih Država. Okrenite se za 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Mi ne smatramo vašu sugestiju izvodljivom, ni potrebnom, mi vama savetujemo da zaokrenete 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar sa nama.

Amerikanci: (Povišenim tonom) Sa vama govori kapetan Ričard Džejms Hovard, komandant američkog nosača aviona USS ‘Abraham Linkoln’ drugog po veličini broda ratne američke mornarice. U našoj se pratnji nalaze dva razarača, borbeni avioni, četiri podmornice i brojne podrške brodova. Osim toga imamo podršku krstarica. Ovo vam nije savet već naredba! Promenite kurs za 15 stepeni severno, inače ćemo preduzeti sve neophodne mere za bezbednost naše flote. Molim Vas da se odmah uklonite sa našeg kursa !!!!

Španci: Sa vama razgovara Huan Manuel Salas Alkantara. Ima nas dvoje, a od pratnje imamo našeg psa, večeru, 2 flaše piva i kanarinca koji je trenutno zaspao. Nas podržava samo radio stanica „Cadena Dial de La Coruna“ i radio kanal 106 za „ekstremne situacije na moru“. I nećemo se nikuda rotirati, s obzirom da smo na španskoj teritoriji na obalskoj stenovitoj litici i nalazimo se u finisterskom svetioniku A-853 u Galiciji.

Nemamo ni najmanju predstavu o tome koje je kategorije naš svetionik, da li smo među španskim svetionicima, najveći ili najmanji, dok „A“ i broj, označavaju evropsku oznaku svetionika. Možete primeniti sve vaše (j……) mere koje smatrate neophodnim i učiniti sve da osigurate bezbednost svom (j……) brodu koji će se razbiti o naše stene. Dakle, još jednom snažno vam preporučujemo da učinite najvišu razumnu stvar i promenite svoj kurs za 15 stepeni ka jugu da bi izbegli da se ne razbijete u naše obalne kamenite hridi.

Amerikanci: Ok, razumeo, hvala.

Izvor: http://bashny.net/t/es/890

(za Vaseljenska preveo sa španskog: Slaviša Lekić)

KOMENTARI7 komentara

 1. Apis says:

  Jbemti blesave Spance sto nisu pustili gamad da se polupa, obradovali bi ceo svet.

 2. Cro marinero says:

  Na vecini brodova u medjunarodnoj plovidbi sa Hrv i Crnogorskom posadom na mostu je negdje bila zakacena ta anegdota,nista novo i to godinama unazad...

 3. Ima da ga nema says:

  Ne kaze se HRV no Ustaskom.

 4. mmm says:

  Pa ti ,bre, Apise, ponekad dajes zaista glupe komentare. Pa cemu bismo se mi sada smejali?

 5. mister Tucoprc says:

  ovi ameri su i dalje samo glupi kauboji, ne vredi njima što je od tada prošlo 200 godina, nikako da se uljude

 6. Svetionik says:

  Evo i snimka https://www.youtube.com/watch?v=5TTPE9AA8CA

 7. molele says:

  Sami su doveli dotle da ih i oni koji su u svetu respektovani,poštovani od celog sveta da ih u toj razmeri od divljenj do mržnje sami dpveli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *