Дијета: Ротквице чувају здравље и линију

Dijeta: Rotkvice čuvaju zdravlje i liniju

6 decembra 2017

UKUSNE i niskokalorične, rotkvice kojih na pijacama ima uvek, i kad im nije sezona, mnogo su više od lepe dekoracije na slavskoj trpezi. Ovaj prirodan diuretik podstiče sagorevanje masnih naslaga, eliminiše višak tečnosti i smanjuje otečenost lica i tela. Osim toga, rotkvice su odličan izvor bakra, mangana, kalijuma, vitamina C, K i B6, dok u manjim količinama takođe sadrži i kalcijum, gvožđe, fosfor, cink i natrijum.

Budući da 100 grama ovog ukusnog povrća sadrži svega 16 kalorija, dok blaga ljutina i vlakna stvaraju osećaj sitosti, ovo povrće je idealno za skidanje kilograma na zdrav način. Najbolje je birati tvrde, jarkocrvene plodove sa svežim listovima, koji su takođe jestivi.

Strogo pridržavanje jelovnika, koji je potrebno ponoviti svaka četiri dana, donosi brze i primetne rezultate, budući da se za nedelju dana može izgubiti i do četiri kilograma.

PRVI DAN

Doručak: Kriška integralnog hleba, 50 grama nemasnog sira, jabuka

Ručak: 200 grama grilovane ćuretine i 150 grama rotkvica

Večera: 200 grama salate od krastavaca i četiri rotkvice prelivene kašikom maslinovog ili lanenog ulja

DRUGI DAN

Doručak: 175 grama nemasnog sira, kriška integralnog hleba, jabuka

Ručak: Četiri veće rotkvice, 100 grama pilećeg filea i keleraba.

Večera: Salata od 100 grama rotkvica i mladog kupusa, prelivena čašom nemasnog jogurta

TREĆI DAN

Doručak: Dve kašike ovsenih pahuljica prelivenih čašom nemasnog jogurta (ostavite ih da se natope preko noći u frižideru)

Ručak: Salata od 100 grama rotkvica i 100 grama zelene salate, čorba od povrća, 150 grama grilovane ili kuvane ribe

Večera: Salata od 100 grama rotkvica i 100 grama rukole, porcija kuvanog spanaća i čaša limunade

ČETVRTI DAN

Doručak: Grejpfrut, 150 grama nemasnog sira posutog kašičicom semenki suncokreta

Ručak: 150 grama teletine, 150 grama rotkvica, banana

Večera: 100 grama salate od krastavca prelivene kašikom maslinovog ulja i 100 grama nemasnog sira

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *