Dikić i zvanično razrešen dužnosti

Dikić i zvanično razrešen dužnosti

17 jula 2013

wpid-puk-dr-Bratislav-Dikic.jpegKomandant Žandarmerije Bratislav Dikić rezrešen je dužnosti, pošto je premijer i ministar policije Ivica Dačić potpisao dokument o njegovoj smeni. Kako saznaje RTS, bivšem komandantu je i uručen taj dokument.

Dikić će biti raspoređen na novu dužnost u skladu sa njegovom stručnom spremom, a do izbora novog komandanta Žandarmerije, jedinicom će komandovati dosadašnji Dikićev zamenik Milenko Božović, navodi RTS.

Direktor policije Milorad Veljović zatražio je Dikićevu smenu posle hapšenja pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i zapalio dve osobe u blizini Jagodine. Izrazivši nezadovoljstvo zbog toga što od Sektora unutrašnje kontrole nije dobio izveštaj o delovanju Žandarmerije u Nišu, gde su, prema izveštajima medija, neki pripadnici Žandarmerije bili umešani u brojne kriminalne radnje, Veljović je konstatovao: „Da je taj slučaj rešen, ovaj događaj se možda ne bi ni desio“

Dikić je juče izjavio da nekome očigledno smeta što je Srbin. “Građani Srbije, braćo i sestre, očigledno je da nekome smeta moj starosrpski način ophođenja i moje izjašnjavanje kao Srbina u svojoj i našoj zemlji Srbiji. Doći će vreme kada će se i to promenit”, rekao je Dikić za B92.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *