Dikić: Uhapsio bih brata ako je kriv

Dikić: Uhapsio bih brata ako je kriv

26 juna 2013

wpid-puk-dr-Bratislav-Dikic.jpegKomandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da pripadnici te jedinice i njegov brat Dragan Dikić nisu izvršili krivična dela koja im se pripisuju. On je rekao u intervjuu za “NIN“, istakao  da bi, u slučaju da se dokažu optužbe, uhapsio svog brata i pripadnike Žandarmerije, jer „u Srbiji niko nije iznad zakona“. Dikić je porekao da je iz vrha vlasti stopirana akcija hapšenja nekoliko pripadnika žandarmerije i njegovog brata.

„Prvi sam tražio da se ispita o čemu se radi. Za tako ozbiljne optužbe, a reč je o pokušaju ubistva, ubistvu i likvidaciji, neko će morati da odgovara“, rekao je on.

Komandant Žandarmerije naveo je i da je protiv mnogih visokih državnih funkcionera vođena istraga zbog sumnje da su sarađivali sa Šarićevim klanom, naglasivši da istraga nije isto što i dokaz da je neko počinio krivično delo. Dikić je, odgovarajući na pitanje o plakatima na kojem stoji slogan „Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju“, rekao da se ne bavi marketingom, da Žandarmerija nije štampala plakate i da ne zna ko je to učinio.

„Amadeus bend drži koncert nakon taktičke vežbe i to uz odobrenje direktora policije“, rekao je Dikić.

On je odbacio poređenja Žandarmerije sa Jedinicom za specijalne operacije i poređenje sa bivšim komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom.  „Žandarmerija je razoružala JSO i uhapsila Legiju. Ko i sada sprovodi Legiju i najveće kriminalce do suda i nazad? Mi vodimo računa da ne pobegnu. Kako smo onda mi isti kao Legija“, upitao je Dikić.

Komandant Žandarmerije je dodao da je jedini razlog za takvo poređenje nečija želja da prikaže Žandarmeriju kao kriminalnu jedinicu.  „Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji koja je uhapsila tog Legiju“, kazao je Dikić za sutrašnji broj NIN-a.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *