Đilas prodao „Dajrekt mediju“

Đilas prodao „Dajrekt mediju“

23 septembra 2013

Dragan ĐilasKompanija „Dajrekt medija“, dosadašnja članica „Multikom grupe“ lidera DS Dragana Đilasa, postala je deo medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Guergova, saznaje B92. Kako je saopštio „Multikom“, novi vlasnik je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina i na bugarsko medijsko tržište je doveo najveće strane investitore.

Guergov je dugogodišnji bugarski partner kompanija Central juropijaan medija enterprajzis (CME) kao i „Njuz korporejšn“, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi. „Kompanijom Dajrekt medija upravljaće jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže“, rekao je Guergov, navodeći da ova akvizicija omogućava širenje poslovanja i sticanje nove prednosti u regionu i šire.

Guergov, koji u svojim kompanijama zapošljava oko 1.000 ljudi, dodao je da je kupovina deo strategije širenja, čiji je cilj da „Dajrekt medija“ postane lider u Jugoistočnoj evropi. Guergov je i akcionar bTV Media Group, vodeće medijske kuće sa 44 odsto udela na bugarskom tržištu i predsednik oglašivačke agencije Kres.

„Ovakva strana investicija predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija. Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Direct Media sa klijentima i partnerima ostaju nepromenjeni. Takođe, promena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza”, izjavila je Jadranka Drinić, CEO Multikom Group.

Dajrekt medija je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a na svom sajtu navodi da se „2010. pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji“ i da je „lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u celom regionu“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *