ĐILAS: Uvodi se diktatura, moji poslovi su čisti

ĐILAS: Uvodi se diktatura, moji poslovi su čisti

3 septembra 2013

dragan djilasPredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je u Srbiji na delu uvođenje diktature, a da istragama treba da se bave tužilaštvo i policija, a ne funkcioneri Vlade.

„U Srbiju se uvodi diktatura da jedan čovek ima svu vlast, a da drugi ne smeju da iznesu ni svoje mišljenje“, kazao je Đilas na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Đilas je rekao da policija i tužilaštvo treba da istraže sve u vezi sa poslovima koje on vodi i naglasio da je uveren da ništa neće naći jer je sve što je radio – radio po zakonu.

„Nije posao Aleksandra Vučića da hapsi. Mi smo pokrenuli priču o Šariću. Političku volju pokazali su Miodrag Rakić, Boris Tadić, Snežana Malović. Neko je Šariću morao da uzme imovinu da bi stvari mogle da se pokrenu i zato sada policija mora da čuva njihovu decu“, rekao je Đilas, odgovarajući na navode vicepremijera iznete juče u skupštini.

Đilas je kazao da se ne plaši izbora, da o njemu kao gradonačelniku i njegovom radu sud treba da daju Beograđani i najavio da će DS u Skupštinu uputiti predlog izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu, koji bi predvideo neposredne izbore za gradonačelnika i izbor odbornika po većinskom sistemu.

„Ako smatraju da treba da me smene neka to učine na takav način“, poručio je Đilas.

Na pitanje kako se osećao kada je premijer Ivica Dačić izjavio da je on pluskvamperfekat, lider DS je naveo da o tome ne razmišlja, „jer kada bi obraćao pažnju na sve što se kaže ujutru ne bi ustao“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *