Đilasa smenjuju sledeće nedelje

Đilasa smenjuju sledeće nedelje

20 septembra 2013

Ðilas i AnticFormalan predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa podneće u ponedeljak ujutru odbornici naprednjaka, socijalista i DSS – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, te stranke postigle su konačan dogovor da se u utorak na zakazanoj sednici Skupštine grada načini prvi korak u promeni beogradske vlasti i da se smeni lider demokrata.

Još je nepoznanica na koji način će nastaviti da funkcioniše prestonica – da li sa novom vladajućom većinom ili sa privremenom upravom.

Kako nam prenose naši izvori, socijalisti zasada ne pristaju na uvođenje prinudnih mera i zalažu se za prekompoziciju vlasti. Zbog toga je izvesnija opcija da će Beograd uskoro predvoditi nova koalicija.

Vrh naprednjaka trebalo bi tokom vikenda da održi sednicu Predsedništva na kojoj će doneti odluku o Đilasovoj smeni. Rukovodstvo DSS već je ovlastilo odbornike da glasaju za razrešenje gradonačelnika.

Za izglasavanje nepoverenja prvom čoveku Beograda, potrebno je da glasa većina od ukupnog broja odbornika, odnosno njih 56. Dakle, uz predstavnike SNS, SPS-JS i DSS (ukupno 55), za razrešenje bi morao da glasa bar još jedan odbornik iz PUPS. U Krkobabićevoj stranci još nisu odlučivali o promeni vlasti u Beogradu.

Dok teku pregovori o Đilasovoj smeni, socijalisti razmatraju kandidate za naslednika Aleksandra Antića na mestu predsednika Skupštine grada. Prema nezvaničnim saznanjima, najbliži toj funkciji je Miloje Živanović, inženjer mašinstva iz Lazarevca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *