Dinkić: Dačić vas je lagao

Dinkić: Dačić vas je lagao

30 jula 2013

mladjan_dinkicMlađan Dinkić izjavio da su poslednjih nekoliko nedelja dok se govorilo o rekonstrukciji vlade on i njegovi ministri radili a da je Dačić igrao političku igre, prenosi B92.

Dinkić je naveo da resore o kojima se danas govori a koje je on navodno tražio da to nije tražio već da je to dobio na poslednjem sastanku i razgovoru sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

Ja ovo nisam tražio, ovo je ponuda koju sam ja dobio. Dakle Dačić vas je lagao, meni je bilo ponuđeno da budem minsitar saobraćaja, turizma, telekomunikacije i informacionog društva„, rekao je Dinkić.

Nešto ranije se pojavila informacija da je Dinkić nakon poslednjih razgovora o rekonstrukciji vlade tražio da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije da dobije jedno ministarstvo ali i mesto glavnog pregovarača sa EU za URS.

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je Aleksandar Vučić podržao da Suzana Grubješić bude glavni pregovarač Srbije sa EU. Takođe je rekao da je na sastanku koji je održan između 12 i 14 časova bilo dogovoreno i da Verica Kalanović ostane na ministarskom mestu i da i dalje vodi resor zadužen za regionalni razvoj.

„Obojica su se složila oko promene resora ako ja prihvatim da promenim resor i da ne vodim ni finansije ni privredu“, rekao je Dinkić. On je ujedno istakoa da je rad i saradnja sa Aleksandrom Vučićem bila dobra i korektna dok je saradnja sa Dačićem bila nešto drugačija.

Dinkić je rekao da je najveći uspeh ove vlade dolazaka komapnaije Etihad koja će od četvrtka preuzeti Jat na čemu je radio zajedno sa Vučićem.

Dodao je i da će on i URS biti konstruktivan opozicija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *