Dinkić: Gubitaši pojedu 750 mil. €

Dinkić: Gubitaši pojedu 750 mil. €

21 juna 2013

mladjan_dinkicMinistar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je dogovoren proces restrukturiranja i okončanja restrukturiranja društvenih bivših firmi. Dinkić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da se one već 12 godina zaštićene i da im se događa da ne plaćaju struju, poreze i doprinose za penziono, a prave gubitke. Dinkić je rekao da takvih preduzeća ima 179 i da zapošljavaju 52.000 ljudi, a oko 750 miliona evra iznose ukupni gubici države i građana zbog veštačkog odžavanja tih firmi. Dinkić je najavio da će 27 takvih preduzeća odmah, tako reći ovog leta otići u stečaj, uz isplatu ljudima otpremnine od po 300 evra po godini staža.

Neka preduzeća, koja pozitivno sada posluju, će biti pretvorena u državna i biće samostalna na tržištu i puštena da žive bez zaštite države, najavio je Dinkić.

Ministar privrede i finansija je najavio da će biti i zaključen aranžman sa Svetskom bankom, jer je bitna podrška jedne od dve najmoćnije svetske finansijske organizacije i dodao da ocekuje da se taj aranžan ugovori u narednim nedeljama da bi se taj proces lakše sproveo.

Dinkić je najavio da će 1. jula početi skupštinska rasprava o rebalansu budžeta i da pretpostavlja da će u toj sedmici rebalans biti usvojen, izjavio je on za TV Pink.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *