Dinkić i Pajtić u koaliciju

Dinkić i Pajtić u koaliciju

11 septembra 2013

pol-pajtic-i-dinkicPotpredsednik DS Bojan Pajtić i lider URS Mlađan Dinkić saopštili su da će te dve stranke zajedno nastupiti na lokalnim izborima u Vrbasu.

Pajtić, koji je i predsednik Vlade Vojvodine, nakon sastanka sa Dinkićem je rekao novinarima da je dogovoren zajednički nastup na izborima u Vrbasu i da će kandidat URS-a Zoran Puzović biti na listi DS-a na tim izborima.

„Sigurni smo u našu pobedu u Vrbasu, a saradnja sa URS-om je logična, jer je ta partija danas u opoziciji na republičkom nivou“, rekao je Pajtić.

On je na pitanje novinara da li novouspostavljenom saradnjom sa Dinkićem okreće leđa predsedniku DS Draganu Đilasu, rekao da nikome ne okreće leđa i da to nikako ne predstavlja cepanje stranke, već ukrupnjavanje i povezivanje svih proevropskih stranaka.

„Razgovarali smo i o mogućnosti da Dinkić iskoristi svoje veze sa investitorima iz inostranstva da ulažu u Vojvodinu“, rekao je Pajtić.

Dinkić je naglasio da će URS učiniti sve da pomogne listi na čijem čelu je Pajtić da pobedi na izborima u Vrbasu.

„Predložio sam da moji saradnici pomognu da više stranih investicija stigne u Vojvodinu, a tu je i dogovor sa Al Dahrom o izgradnji sistema za navodnjavanje, koji će najvećim delom biti realizovan u Vojvodini“, rekao je Dinkić.

Na pitanje novinara šta misli o tome što počasni predsednik DS Boris Tadić svojevremeno nije želeo da sarađuje sa Dinkićem, a sada je DS prihvatljiv partner za URS, Dinkić je rekao: „Ja sam ovde isključivo zbog Bojana Pajtića, sa kojim odlično sarađujem i sa kojim se poznajem još iz vremena dok je DS vodio pokojni Zoran Đinđić, a predsednike DS ne bih želeo da komentarišem“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *