ДИПЛОМАТСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ! Још једна земља повукла признање Косова!

DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE! Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova!

16 oktobra 2018

Lesoto je povukao politički stav o statusu Kosova i sve izjave koje se mogu tumačiti kao priznanje kosovske nezavisnosti, saopštio je ministar spoljnih poslova Ivida Dačić posle sastanka sa premijerom i šefom diplomatije te afričke države.

Vlada Kraljevine Lesota revidirala je svoj politički stav o statusu Kosova, navodi se u noti Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnih odnosa Lesota, u koju je Tanjug imao uvid.– Ministarstvo ima čast da obavesti da Vlada Kraljevine Lesoto smatra da njen jedini doprinos rešenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine, a ne definisanje statusa pre nego što se dijalog završi. Stoga je pitanje državnosti Kosova preuranjeno. Vlada Kraljevine Lesoto se nije izjasnila po ovom pitanju, niti će to učiniti sve dok dijalog dve strane ne bude završen. Kada strane postignu dogovor, Vlada Kraljevine Lesoto će ga čvrsto podržati – navodi se u noti.

Vlada Lesota, istovremeno, povlači sve prethodne izjave u vezi sa Kosovom, naročito one koje se na bilo koji način mogu tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, navodi se u dokumentu.

Lesoto još ističe da je „jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova iz februara 2008. u suprotnosti sa Završnim aktom iz Helsinkija, između ostalog, sa njegovim principima 3. i 4. i u još većoj meri je u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999) koja je usvojena u skladu sa Glavom VII Povelje UN“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Cetnik says:

    Bas me zanima koje ce "spansko selo" sledece da povuce priznanje?

  2. Milivoj Trbojevic says:

    Jao Srbijo ko te Prestavlja u Svetu . CRVENA BANDA U BEOGRADU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *