„ДИПЛОМАТСКИ МАРАТОН“: Од Путина зависи судбина Блиског Истока

„DIPLOMATSKI MARATON“: Od Putina zavisi sudbina Bliskog Istoka

26 novembra 2017

„Diplomatski maraton“ ruskog predsednika Vladimira Putina o rešavanju situacije u Siriji će se nastaviti, izjavio je u intervjuu za televiziju „Rusija 1“ portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Predsednik Putin je započeo intenzivan diplomatski maraton. Može se reći da će se on nastaviti na ovaj ili onaj način… Mnogo toga još predstoji da se uradi“, rekao je Peskov.

On je istakao da su pregovori Putina i predsednika Sirije Bašara el Asada uticali na ishod trilateralnog sastanka lidera Rusije, Irana i Turske u Sočiju.

„Razgovor sa Asadom dao je veliki doprinos uspešnom završetku ovog nedavnog sastanka u Sočiju“, dodao je Peskov.

Uoči tripartitnog sastanka, Soči je posetio sirijski predsednik Bašar el Asad, koji je sa Putinom razgovarao o situaciji u zemlji i regionu. Putin je saopštio da je turskog i iranskog predsednika, Redžepa Tajipa Erdogana i Hasana Rohanija, obavestio o sastanku sa Asadom, naglašavajući da je „sirijsko rukovodstvo izjavilo da je posvećeno principima mirnog rešavanja krize i da postoji spremnost da se sprovedu ustavne reforme i održe slobodni izbori pod kontrolom UN“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ilija says:

    ima PUTINdosta otvorenih ratista po svetu sad ce morati na ukrajinu da baca bombe i tu ce zavrsiti sa ratom i ratovanjem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *