ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! Сменили амбасадора у Скопљу, он одбија и прети

DIPLOMATSKI SKANDAL U LAŽNOJ DRŽAVI! Smenili ambasadora u Skoplju, on odbija i preti

22 maja 2021

AMBASADOR tzv. Kosova u Severnoj Makedoniji Đerđ Dedaj odbija da se povinuje odluci o smeni i pored ukaza predsednice lažne države Vjose Osmani Sadriu o njegovom razrešenju.

Dedaj je rekao da ne bi trebalo da se Ustav i zakoni tzv. Kosova krše niti personalizuju.– Ustav i zakoni su Biblija i Kuran kosovskog društva, pred kojima bismo svi trebali biti nemoćni – poručio je Dedaj na društvenim mrežama.

Prethodno je Dedaj upozorio budućeg ambasadora u toj zemlji da će i fizički braniti svoj položaj, ne prihvatajući ukaz predsednice tzv. Kosova.

Predsednica Vjosa Osmani Sadriu je na predlog Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova odlučila da se Dedaj i još 11 drugih ambasadora izabranih po političkom ključu povuku sa svojih funkcija.

Dedaj je za ambasadora imenovan ukazom bivšeg predsednika tzv. Kosova Hapima Tačija i funkciju ambasadora preuzeo je u oktobru 2018. godine.

Funkciju otpravnika poslova u ambasadi u Skoplju trebalo bi da obavlja Prindon Sadriu, suprug predsednice tzv. Kosova, koji je do sada bio savetnik u toj ambasadi.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *