ДИРЕКТОР ФРАНЦУСКОГ ИНСТИТУТА: Нико око Бајдена не верује у победу Украјине

DIREKTOR FRANCUSKOG INSTITUTA: Niko oko Bajdena ne veruje u pobedu Ukrajine

5 maja 2024

DIREKTOR francuskog Instituta za međunarodne i strateške odnose Paskal Bonifas ocenio je da Ukrajina ništa nije dobila postavljanjem na čelo svoje armije Aleksandra Sirskog umesto Valerija Zalužnog.

Objasnio je: „Postoje stvari koje se ne mogu promeniti promenom vrhovnog komandanta. Činjenica je da Ukrajina ima manje staovnika, pa samim tim ima i manje vojnika. Osetno manje nego Rusija. A rat u Ukrajini je i rat brojeva. Dugo smo verovali da su ratovi danas postali stvar tehnologija, a sada je opet jasno da su ključni vojnik i njegova obučenost i motivi“.Bonifas u ovom kontekstu posebno ukazuje:

– Ukrajinci sve čekaju od SAD i Zapada, a Rusi su se sami organizovali. Učili su na svojim početnim greškama. Zato idu napred. A mi smo u mnogim našim debatama mešali ono što je moguće sa onim što je poželjno. Naš predsednik kaže da „Rusija ne može i ne treba da dobije rat“, ali „ne može“ i „ne treba“ su dve potpuno različite stvari. Postoji realnost po broju oružja i vojnika. Rusija ima četiri i po puta više stanovnika od Ukrajine, a to je važno.

Francuski ekspert je otkrio:

„Prošlu nedelju sam proveo u Njujorku. Razgovarao sam sa ljudima bliskim Bajdenu koji su pristalice pomoći Ukrajini i niko od njih ne veruje da će Ukrajina pobediti. Niko u Vašingtonu ne misli da Ukrajina može da pobedi!“

KOMENTARI2 komentara

  1. Admiral ratnog splava Lošo says:

    Vidi koji matori fuker, ono, prava kaubojčina, sve komadi oko njega, on puca metkove ko lud brate...🤣

    • Admiral ratnog splava Lošo says:

      ...znači koja jadna propaganda...koji du zombiji ti amerikanci ako je ovo politička propaganda...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *