ДИРЕКТОР СРПСКО-РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА „бацио рукавицу у лице“ АМЕРИКАНЦИМА

DIREKTOR SRPSKO-RUSKOG HUMANITARNOG CENTRA „bacio rukavicu u lice“ AMERIKANCIMA

18 novembra 2017

Pozivamo komandanta Vojske SAD za Evropu Bena Hodžisa da poseti Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer su naša vrata širom otvorena za sve koji žele da se upoznaju sa našim radom.

Ovako je direktor Centra Bojan Glamočlija prokomentarisao Hodžisove optužbe da „ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni“, da je ta priča ‘fasada’ i da nije ono za šta se predstavlja“, prenose Novosti

– Ne postoji nijedan razlog za sumnju, jer je opštepoznata činjenica da je rad Centra određen Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju, a zakoni se moraju poštovati. Centar se može predstavljati i raditi samo u okviru zakonskih propisa, i ne postoji nikakva drugačija mogućnost. Humanitarni karakter naše organizacije je jasno određen, taksativno i decidirano propisanom delatnošću Centra, te je jasno da priče o „fasadi“ nemaju svoje uporište – rekao je Glamočlija.

Šef diplomatije Ivica Dačić nazvao je smešnim procene da Centar predstavlja opasnost i poručio da bi Hodžis trebalo da bude smenjen ako tako procenjuje:

– Ako je to zvanična procena velike vojske, velike države, moram da se zabrinem za njihovu sposobnost procenjivanja. Ko je sporan? Pet Srba, četiri Rusa, sabaka (pas)?

Dačić je poručio da će odluka o davanju statusa osoblju Centra biti doneta u skladu sa našim interesima, poručujući da je reč o sukobu velikih sila na našem prostoru i da „ne želimo da igramo u igri velikih u kojoj Srbija nije tema“.

Na pitanje kakvi su planovi Centra ako Vlada uskoro ne reši pitanje statusa, odnosno da li će biti zatvoren, Glamočlija kaže:

– Centar nastavlja da radi i da ostvaruje svoje humanitarne ciljeve, a odluka o davanju statusa je na vladama Srbije i Rusije.

KOMENTARI2 komentara

  1. žoŕž says:

    Znač:JASAN I GLASAN ODGOVOR.KO ŽELI MOŽE I DA PROVJERI.KAKO SU NADLEZNI I KAZALI:VRATA SU OTVORENA.A BONDSTIL,MOŽEMO LI I TAMO DA ZAVIRIMO KOR TIH KOI NAS UČE 'DEMOKRATIJI"

  2. Stevan says:

    Dajte ljudima imunitet i ne tupite više, a amerima pokažite srednji p..t!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *