DIVLJACI I FAŠISTI: Ukrajinska avijacija puca po malezijskim stručnjacima

DIVLJACI I FAŠISTI: Ukrajinska avijacija puca po malezijskim stručnjacima

22 jula 2014

avion maleyijskiUkrajinska avijacija je otvorila vatru na grupu malezijskih eksperata, koja je pokušavala da dođe do mesta rušenja aviona Boing 777 sa leta MH 17, saopštili su predstavnici samoodbrane, koji su pratili vozila stručnjaka. Malezijski eksperti su morali da se vrate u Donjeck.

Premijer Donjecke narodne republike predao je predstavnicima Malezije, Holandije i stručnjacima OEBS-a crne kutije iz srušenog aviona. Na crnim kutijama nisu identifikovani tragovi intervencija, saopštio je Savet za nacionalnu bezbednost Malezije.

U međuvremenu voz sa posmrtnim ostacima putnika aviona koji se srušio na istoku Ukrajine stigao je u Donjeck, gde malezijski stručnjaci vrše uviđaj, posle čega će voz krenuti u Harkov.

Medvedev: Rusija će podržati ukrajinske izbeglice

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na sednici posvećenoj pitanju izbeglica, da će vlada izdvojiti 4,9 milijardi rubalja, što iznosi oko 142 miliona dolara za rešavanje problema, vezanih za ukrajinske izbeglice.

On je takođe, naglasio da izbeglice iz Ukrajine mogu da računaju na jednokratnu finansijsku pomoć ruskih vlasti. „Nadam se da će sve to pomoći ljudima da prebrode iskušenja“, rekao je premijer.

Medvedev je dodao da je glavni zadatak da se pruži maksimalna pomoć onima koji su se obreli u Rusiji, a među kojima je mnogo dece, starijih ljudi i invalida. Premijer je, takođe, napomenuo da je u Rusiji otvoreno oko 400 centara za privremeni smeštaj.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo mesto u blizini pada Boinga 777

Ukrajinska avijacija bombardovala je područje udaljeno 30 kilometara od mesta na koje se srušio malezijski Boing, bez obzira na zabranu otvaranja vatre.

Napad je izvršen na području grada Šahtjorska. Na nebu iznad naseljenog mesta primećena su dva ukrajinska vojna aviona, najverovatnije Su-25. Rakete su pale na teren u blizini grada, jedna je eksplodirala 200 metara od graničnog prelaza. Prema nepotvrđenim informacijama nema žrtava.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko naredio je dan ranije prekid borbenih dejstava u radijusu od 40 kilometara od mesta avionske nesreće.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Spasoje says:

    Naslov tačan fašisti i divljaci.Nisu samo fašisti iz Ukrajine,tu su još fašisti i amerike i ostali zapadni zemalja,kao i Njemačke. Svaka čast premijeru Medvedovu i Rusiji na pomoći pravoslavnim gradjanima iz Ugrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *