ДИВЉАЊЕ УСТАША СЕ НЕ СТИШАВА: Марш кроз центар Загреба, оре се Томпсонове песме!

DIVLJANJE USTAŠA SE NE STIŠAVA: Marš kroz centar Zagreba, ore se Tompsonove pesme!

20 maja 2017

Oko 15.000 ljudi okupilo se danas u Zagrebu u „Hodu za život“, u organizaciji desno orijentisanih nevladinih organizacija i verskih pokreta, a takav skup je održan i u Splitu, gde su učesnici sa razglasa slušali pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Hina navodi da je u hrvatskoj prestonici povorka išla od Trga Franje Tuđmana do Trga bana Jelačića, uz poruku da treba štititi život od začeća do prirodne smrti.

Navodi se da je ovogodišnja povorka održana pod geslom „Za život, porodicu i Hrvatsku“, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj.

Povorku su obezbeđivali organizatori i policija, a zaustavljena je nakratko neposredno pre Trga bana Jelačića jer je desetak aktivista koji se protive povorci blokiralo Ilicu sedajući na rutu prolaska učesnika „Hoda za život“.

Nakon intervencije policije, koja je demonstrante uhapsila, povorka „Hod za život“ došla je do Trga bana Jelačića, gde je pripremljen muzički program.

​Hrvatski mediji prenose da je među učesnicima splitske povorke koji su slušali Tompsonove pesme bio i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i čelnik županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ante Sanader, ogrnut zastavom „Hoda za život“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *