ДИВНЕ ВЕСТИ: У Београду рођено рекордних 20.000 беба!

DIVNE VESTI: U Beogradu rođeno rekordnih 20.000 beba!

24 decembra 2015

bgd-bebe_620x0Rode su se definitivno vratile u Beograd, a dokaz za to je pravi bebi-bum koji nam je donela 2015, u kojoj su Beograđanke na svet donele preko 20.000 beba.

Prema trenutnim brojkama i procenama direktora prestoničkih porodilišta, ova godina obogatila je glavni grad Srbije i napunila domove više nego ijedna druga u poslednjih 30 godina.

Najviše bebica bilo je u GAK “Narodni front”, a u tom popularnom porodilištu kažu da će mama koja rodi 7000. bebu dobiti simboličnu nagradu.

– Sada smo na 6.900 beba, a očekujemo da do Nove godine bude minimum 7.000 porođaja. Žena koja postane mama “sa brojem 7.000” dobiće simboličnu nagradu, i taj porođaj biće obeležen uz malu svečanost. Od 2000. godine ne pamtim da je bilo ovoliko porođaja, osim jedne godine kada se GAK „Višegradska“ renovirao, pa su se žene umesto tamo, porodile kod nas. Ne isključujem mogućnost da bude i veći broj, jer ima više od 100 trudnica koje bi trebalo da se porode do 1. januara – kaže za “Blic” dr Radomir Aničić, ginekolog i akušer u toj ustanovi.

KBC “Zemun“ beleži 10 odsto više prinova nego lane. Stoga je u ovom porodilištu u 2015. rođeno oko 1.700 beba. U GAK „Višegradska“ kažu da se pomerila starosna granica za rođenje prve bebe te je sve više prvorotki koje su prešle 40. godinu života.

KOMENTARI3 komentara

  1. M.Marko says:

    Masala,masala,cestitam da su zize i zdrave i sreca da ih prati.Eto vidis da ima posla ko hoce radit.Sjedit na klupi skrscenih ruku i ocekivat bebu,eeee nemere kume tako nemere.A i tak smo zasluzili pohvalu 20000 nije malo.

  2. Apis says:

    SVIM BEBAMA ZELIM DOBRO ZDRAVLJE, DUG I SREĆAN ZIVOT. DA VOĐENI RUKOM ANĐELA BUDU VEČITI PONOS SVOJIH RODITELJA, AMIN !!!

  3. Svetislav says:

    Odlicna vest, ali je dosta beba od roditelja koji su dosli u Beograd u potrazi za poslom ispraznili ostale delove Srbije. Tako drzava stvara lazne podatke i statistike o bajkovitom gradu Beogradu, koji se siri a ostali gradovi u Srbiji nestaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *