ЂИЛАС кандидат за градоначелника Београда!?

ĐILAS kandidat za gradonačelnika Beograda!?

2 jula 2016

djilas 435Dragan Đilas u petak se našao u centru pažnje domaće javnosti zbog istupanja iz Demokratske stranke. Dok su se svi pitali zbog čega je to uradio, nekadašnji gradonačelnig Beograda je rekao da ne želi da daje komentare na tu temu. Sada mediji prenose da Đilas planira ponovo da se kandiduje za prvog čoveka Beograda, te da će kandidaturu objaviti kada za to dođe vreme.

– Đilas će se kandidovati za funkciju gradonačelnika Beograda. On je i te kako svestan da mu mnogi Beograđani veruju i da bi opet glasali za njega kada bi učestvovao u izbornoj trci – navodi dobro obavešteni izvor lista „Alo!“.

Kako je naveo, povlačenje iz DS-a je samo prvi korak.

– Povlačenje iz Demokratske stranke je samo prvi korak koji vodi ka njegovoj kandidaturi. Đilas će mnogo veće šanse imati kao nestranačka ličnost nego kao deo stranke za koju se poslednjih godina vezuju brojni skandali – objašnjava izvor.

Inače, Đilas više nije član Demokratske stranke. Bivši gradonačelnik Beograda i lider demokrata napustio je stranku koju je vodio od novembra 2012. do maja 2014. godine.

– Da, napustio sam DS, ali neću o tome, možemo samo o košarci i Riju – rekao je Đilas za “Blic”.
On je na čelu demokrata bio godinu i po, a njegov naslednik Bojan Pajtić dobio je tek nešto više glasova od Đilasa. Nakon tog poraza, bivši lider DS-a i gradonačelnik Beograda povukao se iz političkog života.

Interesantno je da je Dragan Đilas još odbornik u Skupštini Beograda i da nikada nije podneo ostavku na to mesto, što je za “Alo!” potvrdilo više izvora.

Dragan Đilas trenutno obavlja funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a spekiliše se da će Đilas napustiti i tu funkciju posle Olimpijade u Riju.

Vratio hipoteke pre odlaska

Kako „Alo!“ saznaje iz izvora bliskih DS-u, Đilas je nedelju dana pre napuštanja stranke vratio hipoteke demokratama. On je prošle godine otkupio dugove DS-a i tada je naveo da je to uradio kako bi od plenidbe sačuvao nekretnine svojih stranačkih kolega, ali i stan u kojem živi. Đilasova kompanija „Multikom“ je 28. septembra otkupila dugove DS-a kod RBV-a. Time je „Multikom“ postao vlasnik stanova koje su Dulić, Elezović, Senić, Šapić, ali i sam Đilas, svojevremeno stavili pod hipoteku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sima says:

    Kome jr potrebna ova pedercina sad? Odavno je za njim trebalo pustiti vodu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *