ЂИЛАС ОСНОВАО СТРАНКУ СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ: Ово су њени основни циљеви

ĐILAS OSNOVAO STRANKU SLOBODE I PRAVDE: Ovo su njeni osnovni ciljevi

20 aprila 2019

Sloboda i pravda su danas najvažnije reči u Srbiji za koje treba svi zajedno da se borimo. Osnovna karakteristika stranke koju smo osnovali jeste da neće bežati od problema. Pokušaćemo da pobegnemo od toga da se političari pretvore u političke analitičare koji komentarišu izjave drugih političara već će nuditi konkretna rešenja, rekao je posle Osnivačke skupštine Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je izabran za njenog predsednika.

Prema Đilasovim rečima,  fokus novoformirane stranke biće na ekonomskom razvoju Srbije i na obrazovanju jer ga ne smatraju troškom nego ulaganjem. Đilas je istakao da će stranka izaći sa predlogom rešenja za KiM.



– Zalažemo se za to da dva parlamenta usvoje Deklaracije o pomirenju. Smatramo da je pomirenje dva naroda a ne razgraničenje, rešenje. Treba omogućiti slobodu kretanja, ekonomsku saradnju, saradnju dva tužilaštva i policije u borbi protiv kriminala – naveo je Đilas.

On je najavio rešenje za položaj učesnika ratova, osnivanje foda za majke koje ostaju bez prihoda na duži period, obezbeđivanje bar jednog besplatnog obroka za decu u školama, da svaki roditelj koji ima dete ometeno u razvoju ima bar jedan obrok.

U izabranom rukovodstvu SSP su i Borko Stefanović, potpredsednik sa ovlašćenjima zamenika i Marinika Tepić i Dejan Bulatović kao još dva potpredsednika. Izabrano je i oko 40 članova Predsedništva među kojima su Marko Bastać, predsednik beogradske opštine Generalni Stari grad i poslanica Ana Stevanović. Generalni sekretar je Vuk Vučurević.

Ćilasova stranka nastaje na “temelju” Zelene ekološke partije- Zeleni koja će uskoro u registru partija biti preimenovana u Stranku slobode i pravde. Uz nju u SSP ušla je i Stefanovićeva Levica Srbije i još desetak pokreta i pojedinaca.

U Programskoj platformi se navodi da je sloboda najveća vrednost naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao i da će Srbija biti zemlja pravde u kojoj neće biti povlašćenih, nedodirljivih, potlačenih i poniženih. Pod geslom „Srbija može“ navode se garancije i mere za koje se ova stranka zalaže u oblasti ekonomije, obrazovanja i sporta, zdravstva, rada i socijalne zaštite, pravosuđa, kulture i informisanja, zaštite životne sredine, bezbednosti, spoljne politike, državne uprave i lokalne samouprave, a poseban deo izdvojen je za KiM i Vojvodinu. Kao jedan od zadataka se navodi uređena država sa efikasnim javnim službama u kojoj su zakoni isti za sve i svi imaju šansu.

Posle Osnivačke skupštine svečsnosti koja je upriličena u sali opštine Stari grad. Kao gosti došli su lider DS Zoran Lutovac, predsednik Dveri Boško Obradović, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

(Tanjug)

KOMENTARI



2 komentara

  1. Ivke says:

    Za koga se ti boris? Za svoje ekonomske interese? Ti si jos gori od Vucica. Jedino su Jeremic banda gori od tebe. A i Bosko je nosio novac za Rusiju na sigurno. More svi vi dole .

  2. Majstor i Margarita says:

    Tako se to radi! Čovek kupio već postojeću partiju, mesta u Skupštini i poslanički klub (Marinika), predsednika centralne i najvažnije Beogradske opštine (Bastać), i ujedno ugasio konkurentsku partiju i prisvojio joj par članova (Borko). Nije ni morao da ide na izbore da bi ušao u parlament! Ja se nadam da je jeftino prošao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *