ЂИНЂИЋ БРИТАНЦИМА ОТКРИО КО ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ: Убиће ме због шверца дроге и цигарета!

ĐINĐIĆ BRITANCIMA OTKRIO KO ĆE MU DOĆI GLAVE: Ubiće me zbog šverca droge i cigareta!

14 marta 2020

Međusobni rat kriminalnih klanova oko šverca narkotika i cigareta bili su najveća pretnja pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, zbog čega je i platio glavom. Ovo potvrđuju njegove reči izgovorene u intervjuu britanskom BBC koji je dao nepunu godinu pre ubistva, tačnije u aprilu 2002, kada je bez imalo uvijanja ispričao odakle dolaze pretnje po njegovu bezbednost.Na direktno pitanje novinara BBC da li se plaši za život, Đinđić je odgovorio:

– Zapravo ne. Ali sam preduzeo mere da poboljšam bezbednost. Primio sam neke signale.

Novinara je dalje interesovalo koja je to vrsta signala.

– Organizovani kriminal. Šverceri droge i cigareta – rekao je tadašnji srpski premijer.

Rat klanova

Sledeće pitanje koje je novinar postavio glasilo je:

– Oni žele da vas ubiju?

Đinđić je na to odgovorio:

– Da, najverovatnije.

Advokat porodice ubijenog premijera Rajko Danilović ni posle punih 17 godina ne sumnja u to da je nerasvetljena politička pozadina ubistva zakočila istragu pravih motiva i nalogodavaca atentata. On za Srpski telegraf kaže da je Zoran Đinđić u to vreme mogao da bude ubijen iz nekoliko različitih razloga, a da bi se organizovani kriminal oko šverca drogom mogao uvrstiti u polazne motive premijerove likvidacije.

– Možemo bez ikakve osnove da ređamo i tražimo pravi motiv, ali kako bismo izbegli puka nagađanja, jasno je da je i sam Đinđić imao viziju ko mu je najveća pretnja, što je i rekao u tom intervjuu. U nekom budućem istraživanju pozadine ubistva koje se kad-tad mora rasvetliti, rat kriminalnih klanova oko šverca droge može svakako da bude polazna i relevantna osnova da se ide dalje u otkrivanje istinskih motiva zločina – smatra Danilović.

Sprega službi

Nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović navodi za naš list da su zapadne obaveštajne strukture isturile ključne ljude iz sveta srpske mafije i naših službi kako bi prikrile svoje tragove.

– Po dolasku na vlast, Đinđić se susreo sa kriminalnim strukturama koje je formirala država. Bezbednosne službe stajale su iza šverca droge i cigareta pod paravanom zemunskog i surčinskog klana. Misleći da će im stati u kraj, počeo je da koketira sa njima, povezujući se preko ljudi koji su bili bliski i njemu i kriminalnom miljeu. Poseban udarac za njega bilo je saznanje da su oni u sprezi i sa stranim obaveštajnim službama. Iako ga je Zapad doveo na vlast, kada je počeo da razmišlja o podeli Kosova i povezivanju sa Republikom Srpskom, stranim strukturama počeo je da smeta i one su stvorile paralelnu infrastrukturu koja ga je likvidirala – tvrdi Nicović.

Podsećamo da je zbog organizovanja ovog ubistva na 40 godina zatvora osuđen bivši komandant JSO, poznatije kao „crvene beretke“, Milorad Ulemek Legija, a na istu kaznu i egzekutor Zvezdan Jovanović, koji je bio Ulemekov zamenik.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pera says:

  Kazniti nekoga da je kriv, pa to rade svi kriminalni sudovi na svetu, pocevs od haskog, pa preko americkog i svih zapadno evropskih, pa i do nasih ! Tacnije receno, nisu ga kriminalci zarezivali, jer su smatrali da sa njim su i oni dosli na vlast, obzirom da su mu pomagali da otme vlast ! Ima samo jedno veliko ali, a to je da ga je cija odredila za odstrel, a ,,nasi,, organizovali, a mi6 ga upucali. To se zove slozna cionisticka braca !

 2. Predrag says:

  on i akoje bio premijer nije imao vlast. vlast se ne dobija izbprima već realna moć je u tim službama i podzemljem povezanim. tako da je bilo lako ubiti premijeara. a on je ustvari bio izdajnik izručio je srpske heroje hagu i izdo je kosovo a i svojim kumovima omogućio da se bogate.

 3. Pravda says:

  I neka su.

 4. persida says:

  Djincic je zlo, lopovcina, on je poceo urusavanje Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *