ЂИНЂИЋ БРИТАНЦИМА ОТКРИО КО ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ: Убиће ме због шверца дроге и цигарета!

ЂИНЂИЋ БРИТАНЦИМА ОТКРИО КО ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ: Убиће ме због шверца дроге и цигарета!

14 марта 2020

Међусобни рат криминалних кланова око шверца наркотика и цигарета били су највећа претња покојном премијеру Зорану Ђинђићу, због чега је и платио главом. Ово потврђују његове речи изговорене у интервјуу британском ББЦ који је дао непуну годину пре убиства, тачније у априлу 2002, када је без имало увијања испричао одакле долазе претње по његову безбедност.На директно питање новинара ББЦ да ли се плаши за живот, Ђинђић је одговорио:

– Заправо не. Али сам предузео мере да побољшам безбедност. Примио сам неке сигнале.

Новинара је даље интересовало која је то врста сигнала.

– Организовани криминал. Шверцери дроге и цигарета – рекао је тадашњи српски премијер.

Рат кланова

Следеће питање које је новинар поставио гласило је:

– Они желе да вас убију?

Ђинђић је на то одговорио:

– Да, највероватније.

Адвокат породице убијеног премијера Рајко Даниловић ни после пуних 17 година не сумња у то да је нерасветљена политичка позадина убиства закочила истрагу правих мотива и налогодаваца атентата. Он за Српски телеграф каже да је Зоран Ђинђић у то време могао да буде убијен из неколико различитих разлога, а да би се организовани криминал око шверца дрогом могао уврстити у полазне мотиве премијерове ликвидације.

– Можемо без икакве основе да ређамо и тражимо прави мотив, али како бисмо избегли пука нагађања, јасно је да је и сам Ђинђић имао визију ко му је највећа претња, што је и рекао у том интервјуу. У неком будућем истраживању позадине убиства које се кад-тад мора расветлити, рат криминалних кланова око шверца дроге може свакако да буде полазна и релевантна основа да се иде даље у откривање истинских мотива злочина – сматра Даниловић.

Спрега служби

Некадашњи шеф београдске полиције Марко Ницовић наводи за наш лист да су западне обавештајне структуре истуриле кључне људе из света српске мафије и наших служби како би прикриле своје трагове.

– По доласку на власт, Ђинђић се сусрео са криминалним структурама које је формирала држава. Безбедносне службе стајале су иза шверца дроге и цигарета под параваном земунског и сурчинског клана. Мислећи да ће им стати у крај, почео је да кокетира са њима, повезујући се преко људи који су били блиски и њему и криминалном миљеу. Посебан ударац за њега било је сазнање да су они у спрези и са страним обавештајним службама. Иако га је Запад довео на власт, када је почео да размишља о подели Косова и повезивању са Републиком Српском, страним структурама почео је да смета и оне су створиле паралелну инфраструктуру која га је ликвидирала – тврди Ницовић.

Подсећамо да је због организовања овог убиства на 40 година затвора осуђен бивши командант ЈСО, познатије као „црвене беретке“, Милорад Улемек Легија, а на исту казну и егзекутор Звездан Јовановић, који је био Улемеков заменик.

(Српски Телеграф)

KOMENTARI4 коментара

  1. Pera says:

    Kazniti nekoga da je kriv, pa to rade svi kriminalni sudovi na svetu, pocevs od haskog, pa preko americkog i svih zapadno evropskih, pa i do nasih ! Tacnije receno, nisu ga kriminalci zarezivali, jer su smatrali da sa njim su i oni dosli na vlast, obzirom da su mu pomagali da otme vlast ! Ima samo jedno veliko ali, a to je da ga je cija odredila za odstrel, a ,,nasi,, organizovali, a mi6 ga upucali. To se zove slozna cionisticka braca !

  2. Predrag says:

    on i akoje bio premijer nije imao vlast. vlast se ne dobija izbprima već realna moć je u tim službama i podzemljem povezanim. tako da je bilo lako ubiti premijeara. a on je ustvari bio izdajnik izručio je srpske heroje hagu i izdo je kosovo a i svojim kumovima omogućio da se bogate.

  3. persida says:

    Djincic je zlo, lopovcina, on je poceo urusavanje Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u