ЂИНЂИЋ ЈЕ ЈЕДНОМ РЕКАО: „Србија треба са 100 мигова да бомбардује Хрватску!“

ĐINĐIĆ JE JEDNOM REKAO: „Srbija treba sa 100 migova da bombarduje Hrvatsku!“

6 avgusta 2016

zoran-djindjic-678689Ovih dana se obeležava 20 godina od operacije “Oluja” u Hrvatskoj, a daleke 1995. godine kada je progon Srba iz Republike Srpske Krajine počeo Zoran Đinđić dao je veoma zapaljiv intervju u kom je pozivao na konačan rat protiv Hrvata.

– Nama nije cilj da se borimo za Knin. Ali ako neko bude hteo da osvoji Knin bombardovanjem civila, onda Jugoslavija mora da to spreči i stane u odbranu svog naroda. Ako Amerikanci mogu iz vazduha da intervenišu iako nemaju trupe na zemlji, zašto ne bismo mogli mi, čiji narod ratuje za opstanak. Ako naša vojska to ne može, onda treba postaviti pitanje: kakva je to vojska? – rekao je tada Đinđić i dodao:

– Ako naša vojska sa svojih 100 ili 200 migova ne može da izbombarduje hrvatsku artiljeriju koja puca na srpske izbeglice, onda se treba upitati šta ćemo da radimo sutra ako Albanija postavi ultimatum za Kosovo – rekao je Zoran Đinđić.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miodrag says:

  Bojim se,da bi akcija iz vazduha,o kojoj je govorio Djindjic,i pored toga što bi bila više nego opravdana-bila inicijalna kapisla sa srpsko-hrvatski rat,u kome bismo,imali zapadnu koaliciju protiv sebe,sa Amerikom na čelu.Po Vens-Ovenovom planu mi smo bili garant bezbednosti Srbima u Krajini,Ali Rusija je bila nesposobna da nas podrzi.Može se predpostaviti u kom pravcu bi situacija otišla.Bili smo zapravo vezanih ruku.

  • Sančo Pansa says:

   Kad mu se ukazala šansa da bi nakon Miloševića mogao preuzeti vlast, tada je molio NATO alijansu da nas bombarduju da bi skinuli sa vlasti tobože "diktatora" a makar sada nam je svima jasno da je Milošević bio ispravan milijardu posto! Dok je Đinđa bio izdajnik Srbije koji im je poslužio kao oruđe za uništavanje naše države i časnog Miloševića!!!

 2. da da says:

  Srbija nije ratovala sa hrvatskom..da je ratovala krajina ne bih nikada napadnuta bila.jer bi sve rešeno bilo 91...ovako je JNA ostavila stanje koje je neodrživo..malobrojna vojska krajine nije mogla sama odlučivati o ničem.to je bila vojska prosečne starosti 55-60 god.neiskusna sa lošim oficirskim kadrom koji je bio zadužen za šverc naftom,cigarama i oružijem koje je prodavao protivničkoj strani.što si veći švercer to viši čin imaš.celo vojno i civilno rukovodstvo krajine treba na robiji završiti zbog izdaje zemlje..ali jbg to se nikad neće desiti...ti isti ljudi,danas u Srbiji glume patriote,a u stvari su najobičnije kukavice i izdajnici...

 3. sinisa says:

  Đinđić je kenjator kao i svaki srpski političar. Najobičniji šaner i preprodavac. Pitajte njegovu suprugu odakle joj milioni dolara. Za vreme bombardovanja, tog kretena su sklonili njegovi poslodavci da mu dupe ne nazebe.

 4. marko says:

  dragi boze,o cemu se diskutuje u srbiji...samo senzacionalisticki tekstovi koji veze sa realnoscu nemaju...pa da smo barem imali toliko aviona,nego nismo ih ni 10 imali

 5. padre says:

  E pa sad, ako je verovati vama, novinarima, one je rekao i da je NATO trebao Srbiju da bombarduje, dok se ne opameti!

 6. milovan says:

  Zasto mi obrisaste komentar?

  • Zar stvarno? says:

   A stvarno ti bio dobar komentar, samo se nije video. Šta beše to što si napisao? Pa kako da ti pomognemo ako ne znamo šta si napisao? Napiši nam ponovo još 100 puta, da te brišu 100 puta. Štenac. Kome si ime ukrao? (Hehehe, najzad)

 7. Egoista says:

  Đinđić je bio parapsihozan čovek. Nemam pojma šta to znači, ali je bio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *