ЂОКОВИЋ ДОБИО ПРВУ БИТКУ ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ

ĐOKOVIĆ DOBIO PRVU BITKU PROTIV AUSTRALIJE

9 januara 2022

Australijski sud odbio je zahtev Federalne vlade te zemlje da odloži suđenje Novaka Đokovića. Poznati australijski advokat Džastin Kvir je naveo da je tamošnja Vlada „očigledno pogubljena“.

Federalna vlada je podnela zahtev da se suđenje, koje je zakazano za ponedeljak, odloži za dva dana kako bi se bolje pripremili.Međutim, sudija Entoni Keli je odbio zahtev, pa će u ponedeljak od 10.00 po tamošnjem, odnosno u ponoć po našem vremenu (uživo uz Sputnjik), saslušati timove Novaka Đokovića i Ministarke unutrašnjih poslova Keren Endrjuz.

„Očigledno su pogubljeni i kaskaju. Deluje kao da su tek sad shvatili da je ovo dosta komplikovanije nego što su mislili. Lopta je sada u njihovom delu terena i sada oni moraju da odgovore svojim pisanim obrazloženjima i dokazima“, naveo je advokat Džastin Kvil.

Odlaganje je zatraženo zato što je Novakov tim u subotu podneo dokaze ispisane na 35 stranica, na kojima je, pored ostalog, navedeno da je on upravo od Ministarstva unutrašnjih poslova dobio poruku „da mu je odobreno da doputuje u Australiju bez potrebe da ide u karantin“.

Tom prilikom je otkriveno i da je Novak bio pozitivan na koronu 16. decembra i da je zbog toga zatražio i dobio medicinsko izuzeće.

Podsetimo, Novakovi advokati su kao tri ključne stavke naveli da je srpski teniser imao vizu koja je prema svim pravilima bila važeća, dobio medicinsko izuzeće od organizatora turnira koje je došlo nakon što mu je panel Vlade Viktorije isto odobrio i dobio poruku od Ministarstva unutrašnjih poslova da može slobodno da doputuje i putuje kroz Australiju.

„Gospodin Đoković je razumeo da ima pravo da uđe u Australiju i Viktoriju i takmiči se na Australijan openu“, navedeno je.

KOMENTARI4 komentara

 1. Filip za Novaka says:

  Političari su soj koji polazi sa pozicije zloupotrebe vlasti. Zato u njihovim glavama ne postoji ništa osim da oni mogu silom da reše problem i onda gotovo redovno prave greške. Metod manipulacije koji koriste govori o tome da oni žele vrtoglav uspeh na grbači naroda. To su ljudi, ako se mogu tako nazvati, koji da nisu u politici, ne bi umeli u životu da zarade ni za ladnu vodu. Oni su paraziti i sisaju krv nardu. Svaka čast izuzetcima. Tako je i ovde u slučaju Novaka. On, samo po sebi, kako god se sve završila ova ujdurma, je pokazao koja pohlepna bagra upravlja svetom i to treba da bude svima jasno. Čak i onima koji su lakoverni i pristrasni u svojim stavovima

 2. Kengooro says:

  Pobediće ih u dva seta razlike. Zašto inače plaća pravnike i advokate. Australija će morati zbog Noleta sledeći put da izmeni svoj državni ustav da bi ga eliminisala iz Open-a. Za sada su samo closed i locked. Umesto na usta bolje da duvaju na guzu, prirodnije im je.

 3. mrgud says:

  onim fasistima presresti avion i staviti ga sa afganistancima 7 dana u izbeglicki kamp,trazioca azila. a onda mu organizovati sudjenje dovesti najglupljeg i najgluvljeg sudiju narednih 5 godina. poceti zasto nije vakcinisan kineskom vakcinom a preletao nas prostor.

 4. Vojna i ojdeSve says:

  Bolje ti je da si izgubio... Idi u monahe da spasish dushu... Gordost i sueta satanina je sve oko tebi a i u tebi.... Smiri se.... Pokloni pare siromasima... Niko da ne zna ni leva ni desna ruka...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *