ЂОКОВИЋ САОПШТИО да донира милион евра за респираторе које набавља у Кини и Немачкој

ĐOKOVIĆ SAOPŠTIO da donira milion evra za respiratore koje nabavlja u Kini i Nemačkoj

27 marta 2020

Najpoznatiji srpski teniser Novak Đoković donirao je Srbiji milon evra za respiratore.

Kako je rekao u obraćanju putem video-linka, respiratori će biti nabavljeni direktono od proizvođača iz Kine.

On je dodao da su u toku pregovri i oko respiratora iz Nemačke.

KOMENTARI14 komentara

 1. šiško says:

  Hvala Djokoviću, ali nije trebalo. Prvo jer respiratori kod ove bolesti ne pomažu. Oni pomažu samo kad su pluća zdrava, a disanje ometeno nečim drugim (npr. nekim neurološkim problemom). Ovde su upravo pluća napadnuta, ona ne funkcionišu dobro, pa je svejedno koliko kiseonika dobijaju. Bilo da ga dobijaju ili da ne dobijaju dovoljno ona nisu u stanju da ga isporuče telu. I što je još važnije, ovaj kleptoman na vrhu države ionako neće kupiti te respiratore nego če novac brže-bolje strpati u svoj džep, a ako su respiratori već plaćeni, oni će ih preprodati. Slično je uradio već mnogo puta. Sledeći put pre nego ako bude hteo da pomogne treba da se raspita kako da to uradi tako da bude siguran da ne hrani nezasitu neman bez savesti i mozga.

  • šiško says:

   Uostalom, ovo i nije neka naročita bolest, nego inscenacija pandemije, ne znam u koje svrhe. Stvarno nije vredelo truda i novca. Ako političari celog sveta učestvuju u toj inscenaciji, to ne znači da je sve istini. Oni to čine jer im se isplati. Mi ostali ne moramo ni da im verujemo, niti da učestvujemo.

   • Slobodanka says:

    Ne budi neukusan, samoživ i nemisleći. Ovo nije filmski festival pa da se izjašnjavaš koji film ti se najviše dopada. Sada objavljuju ovo: "Amerikanci su na COVID 19 počeli da rade još 2006, a bio-oružje od njega napravili 2015." objavljeno 27.03.2020. U GLAVNIM ULOGAMA BILI UNIVERZITET S. KAROLINE, HARVARD I LABORATORIJA U ARKANZASU. "COVID 19 je bio projekat bio-oružja američke vojske za proizvodnju pneumonije koja izaziva bolest protiv koje bi bilo gotovo nemoguće vakcinisati pacijente starije od 40 godina. * Studiju je vodio Univerzitet Severna Karolina, a finansirala je USAID/CIA. Odabran je bio virus kineskog šišmiša i uključena je i medicinska ustanova u Vuhanu. Otuda dimna zavesa koja skriva program s kojim Kina ima malo ili nimalo veze, jer ovo sotonsko zlo je čisto američko..." > Virus korona tj. kovid-19 koji su namerno pustili da se polako širi po celom svetu, ako je njihov projekat prethodno bio uspešan u tome da je gotovo nemoguće vakcinisati pacijente starije od 40 godina, možeš li ti da zamisliš kakve posledice će to izazvati na celokupnoj ljudskoj populaciji? Možeš li da zamisliš grad u kome će biti jako malo stanovnika starijih od 40 godina? Kao u filmu naučne fantastike. Zasad kako stoji uglavnom najviše smo sigurni da prirodni imunitet će moći da se bori protiv ovog mutirnaog virusa. Ali dokle, do kog perioda našeg života će raditi taj naš unutrašnnji borac? Koliko dugo će moći da se izbori to ćemo tek saznati, naprimer po tome šta će se dalje dešavati sa stanovništvom Vuhana. Stanovnici tog kineskog grada jesu se trenutno oporavili, ali šta ih čeka na jesen, pa na sledeće proleće, pa tokom nekoliko narednih godina??? Oni su prvi i MASOVNO zaraženi pa će zbog toga oni biti važna kontrolna grupa za ceo svet. Sve nas interesuje sledeće: Sa tim virusom koji su upravo pustili među ljude pa za narednih desetak godina da li mogu otprilike da prepolove ljudsku populaciju? Sad su počeli da šire ovu zarazu među ljudima, a tek kroz 10-tak godina saznaćemo potpun efekat.

    • Gagi says:

     Slobodanka TO je TO, odlican tekst. Pre par meseci sam pisao da ce se Amerika urusiti iznutra, jedino je to moguce jer su izuzetno vojno jaki da bi ih neko napao spolja. Nisam znao kako ce se to dogoditi, evo sada je poznato. Nijedan narod nije kriv sto se na celu drzava instaliraju zlotvori koji prave sav ovaj haos po svetu. Centar svetskog zla je potrebno hitno identifikovati i medjunarodnim dogovorom raditi na njegovom unistenju.Ovaj dogadjaj je zaista prevrsio svaku meru,i prethodni sv. ratovi su organizovani iz istog centra. Svako zlo ovog sveta se kuva u istoj kuhinji vec vekovima, imamo posla sa konspirativnom paganskom sektom koja zbog svog opstanka neprekidno prinosi ljudske zrtve na njihov oltar prezivljavanja.Srecna je okolnost da danas postoji nuklearno oruzje koje su narodi stvorili za odbranu svojih drzava. Ovog puta zlotvorima izivljavanje nece proci tek-tako, locirani su i prepoznati.Sveti Djordje najzad mora da zavrsi posao sa azdajom.

    • šiško says:

     Ovako bi i alekbaba pisao da ume. Sve bla bla truć. Moj mozak to ne može da uvrne. I to iz nekoliko razloga: prvi je što umem da poredim brojeve obolelih i umrlih od sezonskog gripa i ovog krunskog izuma. Otprilike je to tu negde. Drugo, čak i ako naprave vakcinu i pozovu me da se vakcinišem, ja ću se odmetnuti u šumu. Nema te vakcine kojom će me častiti ova banda. Ali postoji lek, tj. dva leka kojim se kovid potpuno izleči. Ali ti, Slobodanka, u poslednje vreme kao da si šenula. Nekad si bila razborita osoba, a sad ličiš na alekbabinog portparola. Plaća li te bar?

     • Filip says:

      Izgleda da je slabije plaćaju nego tebe Đilas i kompanija.

     • Zli Vuk says:

      Kad odeš u šumu otidi daleko i duboko - da se nikada ne vratiš.

   • Slobodanka says:

    Zatim nemaju oni samo ovaj jedan jedini projekat sa biološkim oružjem. Ako ne budu zadovoljni sa učinkom kovida-19 pustiće nešta drugo, treće, četvrto. I tako dok ne ostvare svoj glavni cilj.

   • Slobodanka says:

    Zamisli da imaju razno biološko oružje s kojim mogu da zaraze čitave države. Paralelno da imaju vakcine koje će primeniti samo na onaj deo stanovništva koji su opet samo oni odabrali da treba da preživi. Zbog prirode biološkog oružja značajno im je brže i lakše da koristeći njega ostvaruju velike ratne ciljeve, nego da ratuju kao dosad sa klasičnim naoružanjem. Nuklearno naoružanje im takođe ne odgovara jer moćni gospodari planete na taj način izgubili bi planetu.

 2. Djoka Brica says:

  A zasto mora neki sportas da donira? Zasto ne donira npr. Miskovic, Beko, Ceda Jovanovic, Djajic,Ceca, Dacic itd.. SNS i drzavni vrh kupuje oruzije, gradi autoputeve ali za respiratore nemaju para. Ma marsh bre u tri lepe....

  • Pravda says:

   Zato sto je taj njihov novac uklet/proklet i bolje da ga ne daju.

  • Golema Balanica says:

   Svakodnevno se apeluje na preduzetnike da ne vrše otpuštanje radnika i ponavlja da niko iz javnog sektora neće biti otpušten i neće mu biti smanjena plata.A prosek plata u Srbiji diktira javni servis a ne preduzetnici.Raspon penzija je od 15000 do 300000dinara.U normalno vreme đene-đene ali u vreme vanrednog stanja izjednačiti sve penzije na razumnu meru,izjednačiti sve plate na nivo potrošačke korpe.Lekarima,koji su direktno angažovani na lečenju i zbrinjavanju zaraženih dati platu 2 000000 dinara mesečno,sestrama 1 500 000 dinara a sestrama-manekenkama iz domova zdravlja MINIMALNU platu.A kad prođe vanredno stanje,a sve prolazi pa će i to proći - e ondaće se svoditi računi,tražiti HEROJI i izdajice,plaćati i vraćati.

   • Golema Balanica says:

    Dopuna : svi ali baš svi,od 15 godina pa nadalje - mesečne prenadležnosti na nivou minimalca.

  • Gagi says:

   Interesantno je da su donatori ljudi koji su za svoj uspeh apsolutno sami zasluzni.Nigde nema ovih "nasih strucnjaka" koji su lepo unovcili narodni rad i znoj. Po njih se i u ovom teskom momentu salju avioni na Bali i druge svetske destinacije. Bas me interesuje da li ce nasa najslavnija porodica u ovom momentu ostati na Floridi, gde su blagovremeno osigurali lagodan zivot i bezbriznu starost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *