ЂОКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ ЛИНЧА КРОЗ КОЈИ ПРОЛАЗИ

ЂОКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ ЛИНЧА КРОЗ КОЈИ ПРОЛАЗИ

20 јануара 2021

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, обратио се јавности саопштењем поводом напада на њега који се претходних дана спроводи кроз медије.

Најбољи тенисер света данима налази се у жижи јавности у Аустралији због лоше интерпретације у медијима који су га окарактерисали као „зликовца“ јер је „захтевао“ од власти да промене правила у вези карантина за тенисере.Касније ће се испоставити да Новак није ништа захтевао, већ је само упутио сугестије како би такмичарима било лакше да преброде двонедељни карантин.

Саопштење Ђоковића преносимо вам у целости и без редакцијских измена:

„У светлу скорашњих натписа у медијима и на друштвеним мрежама у вези са мојим писмом Крегу Тајлију (директору Аустралијан опена), желео бих да разјасним неколико ствари. Моје добре намере према колегама у Мелбурну погрешно су представљене као себичне, тешке и незахвалне. То не може бити даље од истине.

Не тумачи се сваки поступак као оно што заправо јесте и некада када видим како се ствари после одвијају, имам тенденцију да запитам себе треба ли да останем по страни и да уживам у свему што имам уместо да обраћам пажњу на муке других људи. Ипак, увек одаберем да нешто урадим и да будем од користи упркос последицама које представљају изазов и упркос неспоразумима.
Истински ми је стало до мојих колега играча и такође разумем како свет функционише – ко добија веће и боље и зашто је то тако. Зарадио сам своје привилегије на тежи начин и управо из тог разлога ми је тешко да сам гледам када знам колико је мени значила свака помоћ, гест и лепа реч када сам ја био мали и небитан у свету. Зато користим своју привилеговану позицију да колико год могу будем од користи када је то потребно.

Одувек сам имао веома добар однос са Крегом, поштујем сав труд који је уложио у то да Аустралијан опен буде место којем се радујем сваке године. У нашем дописивању преко имејла искористио сам прилику да разговарамо о потенцијалним побољшањима услова за играче који су у потпуном карантину.

Ту је било неколико идеја и предлога других играча из нашег групног ‘чета’, није био циљ да се икоме нашкоди, намера је била само да помогнемо. Био сам свестан да су шансе мале да се било који наш предлог прихвати, баш као што је одбијен мој захтев да будем у карантину са својим тимом у Мелбурну уместо у Аделајду, због стриктних прописа Владе. Пошто нисам могао да будем с другима у Мелбурну, ставио сам се на располагање да помогнем ако је потребно.

Разумем да организовање међународних спортских догађаја током пандемије представља ризик и за локалну заједницу и за саме играче. Због тога се много захваљујем Тениској асоцијацији Аустралије, Влади Аустралије и грађанима који су прихватили ризик са нама у име љубави према игри и вишеструке економске користи за земљу. Почаствовани смо и даћемо све од себе да поштујем протоколе. Надамо се да ћемо моћи да се бринемо о својим телима и да будемо спремни за менталне и физичке изазове који ће бити пред нама када турнир почне.

Ствари у медијима су ескалирале и постојао је генерални утисак да су играчи, укључујући и мене, незахвални, слаби и себични јер се непријатно осећају током карантина. Сви смо дошли у Аустралију да се такмичимо. Немогућност тренинга и припреме заиста није лако. Нико од нас није доводио у питање 14 дана карантина упркос томе шта поједини медији пишу.

Жељно ишчекујем да играм пред публиком и да се прикључим тениском лудилу и енергији града који су ме водили овде ка многим победама. Радујем се и томе што ћу у Мелбурну видети колеге. Дирнуле су ме бројне поруке захвалности и љубави које сам добио у последњих неколико дана.

Желим вам здравље и љубав,

Новак“, стоји у саопштењу.

Ђоковића наредних недеља очекују велики изазови, а овим саопштењем жели да стави тачку на све спекулације.

Прво егзибиција у Аделајду 29. и 30. јануара, потом АТП Куп од 1. до 5. фебруара, а потом и оно најважније – Аустралијан опен (8-21).

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Strsljen says:

    Osvoji 9 trofej i zacepis im usta do kraja....a da da bog srece da osvojis i sledeca tri gs ...pa da bude jos jedan...treci slem i rokaj SRBINE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u